'Dizilerde Veteriner Hekimler rol alsınlar' önerisi

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, son yıllarda istikrarlı bir şekilde artan hayvanların bakımı, beslenmesi ve temel sağlık bilgilerinin halka ulaşması için televizyon dizilerinde, sinema filmlerinde Veteriner Hekimlerin rol almalarının gerektiğini açıkladı

Haber Giriş : 19 Mart 2019 08:40, Son Güncelleme : 19 Mart 2019 08:59
'Dizilerde Veteriner Hekimler rol alsınlar' önerisi

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, son yıllarda istikrarlı bir şekilde artan hayvanların bakımı, beslenmesi ve temel sağlık bilgilerinin halka ulaşması için televizyon dizilerinde, sinema filmlerinde Veteriner Hekimlerin rol almalarının gerektiğini açıkladı.

Tanrıverdi; "Malumunuz üzerine son yıllarda ülkemizde hayvana karşı gösterilen şiddet ve acımasızlık maalesef istikrarlı bir şekilde artıyor. Buna eş değer olarakta toplumda hayvan sevgisi de artmaktadır. Mali durumu uygun olsun yada olmasın bütün evlerimizde başta evcil hayvanlar olmak üzere hayvan sahiplenmelerinin çoğaldığını görmekteyiz.

Parklarda, bahçelerde, sokaklarda gezen insanımızın büyük bir çoğunluğu kedi-köpek başta olmak üzere evcil hayvanları ile birlikte görülmektedirler. Hayvanlarda biz insanlar gibi çeşitli kurallar içerisinde yaşamak zorundadırlar. Beslenme düzenleri, sağlık koşulları, bakımları , yaşam alanlarının düzenleri v.s gibi konularda halkımızın daha fazla bilinçlenmesi ve bilgiye sahip olması gerekir.

Günümüzde vatandaşlarımız zamanlarının önemli bir kısmını televizyon ekranları karşısında veya sinema salonlarında geçirmektedirler. Özellikle tvlerde yayınlanan diziler milyonlarca kişi tarafından takip edilmekte hatta bir çoğu insanın hayatına örnek teşkil etmektedirler. Bu tür diziler fenomen dizi-filmler olarak anılmakta. Türk sinemasının da başarısı yadırganamaz. Son 5 yıl içinde Türk Sineması zirvededir.

Bizde diyoruz ki; hayvan sahiplenme sayısı bu kadar artmış iken, vatandaşlarımızın sahip oldukları bu hayvanlar ile ilgili önemli bilgileri dizi-filmler ve sinemalarımız aracılığı ile öğrensinler. Bu kapsamda Veteriner Hekimler dizilerde, sinema filmlerinde rol alarak özellikle ev ortamında bakılan hayvanlar ile ilgili olarak temel sağlık bilgilerini, bakımları ile ilgili kritik soruları, hastalıkları ile ilgili kısa ve öz bilgileri halkımıza anlatsınlar.

Senaristler, yapımcılar, yönetmenler Veteriner Hekimlerimiz ile çalışsınlar. Senaryolarına bu konuyu da eklesinler. Toplumu bu alanda bilinçlendirelim. Halkın bu anlamda yeterince bilgiye sahip olmasını sağlayalım ki hayvanlarımızda sağlıklı bir şekilde mutlu bir şekilde yaşayabilsinler.

Tv dizilerinin, sinemaların halkımıza bir faydasıda bu şekilde olsun. Yapımcıların, senaristlerin konuyu sahipleneceğinden eminiz. Veteriner Hekimler göreve hazırdırlar." dedi.

Kaynak: ticarihayat.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber