CHP'nin 'eğitim emekçisi' dediği kişi, terörist çıktı

Görevinden ihraç edildiği için CHP'nin 'eğitim emekçisi' diyerek savunduğu öğretmenlerden Süleyman Y.'nin Kalaşnikoflu pozu ortaya çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Mart 2019 09:15, Son Güncelleme : 19 Mart 2019 09:13
CHP'nin 'eğitim emekçisi' dediği kişi, terörist çıktı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında terörle iltisaklı oldukları gerekçesiyle kamu görevinden ihraç edilen ve CHP'nin "Eğitim emekçileri görevden atılıyor" diyerek yürüyüşler düzenleyerek destek verdiği öğretmenlerden Süleyman Y.'nin terörist olduğu ortaya çıktı.

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesi Bozbağlar köyündeki bir evde 2 ay önce kayyumlara suikast hazırlığı içinde oldukları belirlenen iki terörist suikast silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. Evdeki dizüstü bilgisayarda yapılan incelemede, terörist kıyafetli elinde Kalaşnikof tüfek ve arkasında terör örgütünü simgeleyen sözde bayrak önünde fotoğraf çektiren kişinin öğretmenlik yapan Süleyman Y. olduğu tespit edildi. Bilgisayardaki bir video kaydında ise okul içindeki bir sınıfta öğrencilere zafer işareti yaptırdığı, öğrencilerin öldürülen teröristleri sözde şehit olarak nitelendirip PKK'yı öven şarkı ve marşlar söyledikleri belirlendi. 2016'da öğretmenlikten istifa eden Süleyman Y.'nin elindeki kalaşnikofun korucu olan bir akrabalarına ait olduğunu, üzerindeki terörist kıyafetinin yöresel kıyafet olduğunu öne sürdü. Tutuklanan sanık öğretmen hakkında silahlı terör örgütü üyesi olmaktan 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber