Yerli otomobilin test fabrikası belli oldu

Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmak ve üretim üssü haline gelmesini sağlamayı hedefleyen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), "Yerli ve Milli Otomobil Üretimi" konusunda önemli bir çalışmaya imza attı. MÜSİAD üyesi 20 iş insanın ortak girişimiyle Kocaeli'de otomobil, traktör ve iş makinelerinin test edilmesi amacıyla TESTTÜRK AŞ kuruldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Mart 2019 09:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Yerli otomobilin test fabrikası belli oldu

"KOSGEB İş Birliği Güç Birliği Destek Programı" kapsamında 2016 yılında, yüzde 100 yerli ve milli sermaye ile temelleri atılan şirket, 2018 yılından itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından teknik servis olarak atanmış yetkili kurum olarak çalışmalarını sürdürüyor.

100 MİLYON TL

1500 metrekaresi kapalı 400 metrekaresi açık alandan oluşan test merkezlerinde faaliyetlerini sürdüren ve son bir yıllık süre zarfında 150'den fazla test ve raporlama hizmetine imza atan TESTTÜRK AŞ, otomotiv alanındaki çalışmaların haricinde savunma sanayi ve demiryolu sanayinde de müşterilerine test hizmeti veriyor. 2016 yılından itibaren yaptığı hamleler ve gerçekleştirdiği çalışmalar ile 10 milyon TL'nin ülkemiz sınırları içerisinde kalmasını sağlayan TESTTÜRK AŞ, 2023 yılına kadar gerçekleştireceği 100 milyon TL'lik yatırım ile birlikte, Savunma ve Uzay Sanayii alanında ülke çapında önemli bir açığı kapatmayı hedefliyor. TESTTÜRK AŞ Otomotiv Test Laboratuvarı, Avrupa Birliği standartları kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri eşliğinde ülkemizde ilk defa AEBS testini gerçekleştiren firma olarak da öne çıkıyor. Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan laboratuvarın resmi açılışı 22 Mart'ta gerçekleşecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber