İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kayseri'de FETÖ'den 5 sanığa hapis cezası

Kayseri'de 5 sanık, 1 yıl 6 ay 22 gün ila 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2019 14:06, Son Güncelleme : 19 Mart 2019 14:08
Kayseri'de FETÖ'den 5 sanığa hapis cezası

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan 7 sanıktan 5'ine 1 yıl 6 ay 22 gün ila 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalarda tutuksuz sanıklar eski polis Ali Ü, ihraç komiser yardımcısı Salih U., örgütün kapatılan okullarında öğretmen olarak görev yapan karı koca Keziban ve Necmettin K, görevde olan polis Ramazan G. ve Muammer U. ile avukatları hazır bulundu.

Sanık eski astsubay Zekeriya Y. ise tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı.

Sanıklar Salih U.ve Ramazan G., Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda, hafıza kartı içerisinde çıkan listede fişlenmesinin hatırlatılması üzerine suçlamaları kabul etmedi.

Sanıklar Keziban ve Necmettin K. de örgütün okullarında tayinle çalıştıkları iddiasının doğru olmadığını öne sürerek beraatlarini istedi.

Sanık Ali Ü. ise etkin pişmanlıkta bulunarak bildiklerini anlattığını söyledi.

Askeri mahrem yapılanmada yer aldığı iddiasıyla yargılanan Zekeriya Y. ile diğer sanık M.U. da suçlamaları reddederek tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Salih U. ve Ramazan G.'ye, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6'şar ay, Necmettin K'ye 6 yıl 10 ay 15 gün, Zekeriya Y.'a 6 yıl 3 ay ve etkin pişmanlığı kabul edilen A.Ü'ye 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Sanıklar M.U. ve Keziban K'nin delil yetersizliğinden beraatına karar veren heyet, Zekeriya Y.'nın da tahliyesine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber