Devlet okulundan, ulusal düzeyde büyük oyun yarışması

Ankara Cebeci Ortaokulu; Havelsan, Roketsan, ODTÜ, TÜBİTAK gibi kurumların verdiği destekle, II. "Oyunumu Kodluyorum" yarışması düzenliyor. Yarışmanın jurisi Türkiye'nın önde gelen kurumlarından gelecek üyelerden oluşacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Mart 2019 09:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Devlet okulundan, ulusal düzeyde büyük oyun yarışması

II. "Oyunumu Kodluyorum" yarışmasının başvuruları başladı

Ulusal düzeyde, ilki 2018'de gerçekleşen "Oyunumu Kodluyorum" yarışmasının ikincisi için başvurular başladı.

Ulusal düzeyde, ilki 2018'de gerçekleşen "Oyunumu Kodluyorum" yarışmasının ikincisi için başvurular başladı. Son katılım tarihi 2 Nisan 2019 olan yarışmada oyunlar Scratch platformu üzerinden tasarlanacak ve başvurular EBA üzerinden gerçekleştirilecek. Cebeci Ortaokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Oyunumu Kodluyorum" yarışması Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün ortaokulların katılımıyla gerçekleşecek.

nkara Valiliği ana sponsorluğunda EBA, TÜBİTAK, ROKETSAN, HAVELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği, ODTÜ Teknokent, HACETTEPE STEM & MAKER LAB, TÜRKSAT, BTK Güvenli İnternet Merkezi ve Ankara Kalkınma Ajansı yarışmaya danışmanlık desteği veriyor.

Yarışmanın amacı; öğrencilerin 21. yüzyılın temel becerileri olan yaratıcılık, eleştirel düşünme, iletişim ve iş birliği etrafında birleşmesini sağlamak; teknolojiyi bir araç olarak kullanabilen, üreten bireylerin gelişmesini desteklemek, girişimci bireylerin önünü açmak, öğrencilerin kod yazma becerilerini geliştirmek, avantajlı ve dezavantajlı bölgelerde yaşayan öğrencilerin aynı fırsat noktasında birleştirilmesine zemin hazırlamak, oyun adı ve karakterlerinde Türkçe kullanılmasını teşvik etmek, yerli ve milli dijital oyun yazılımını teşvik etmek, kodlamaya ilgi duyan ve kendisini geliştirmek isteyen öğrencileri yarışmaya destek olan kuruluşların keşfetmesini sağlamak, öğrencilerin teknoloji, oyun ve sosyal medya bağımlılığından kurtularak yazılım üretmelerini sağlamak, Türkiye geneli ortaokul öğrencileri arasında kodlama alanında farkındalık oluşturmak, dünyada sürekli büyüyen yazılım ve oyun pazarından ülkemizin pay almasına katkı sağlamak.

Her okuldan en fazla 6 ekibin, her bir ekip de bir oyunla katılabileceği yarışmada oyunun ve oyunda yer alan karakterlerin isimlerinin Türkçe olması gerektiği şartnamede verilen koşullar arasında.

Yarışma takvimi ise şöyle:

Eserlerin Son Teslim Tarihi: 02 Nisan 2019

Eserlerin Ön Değerlendirilmesi: 03 -17 Nisan 2019

Finale Kalan Adayların İlan Edilmesi: 18 Nisan 2019

Son Değerlendirme ve Ödül Töreni: 25 Nisan 2019

Yarışma hakkında detaylı bilgiye;

[email protected] ve http://cebeciortaokulu.meb.k12.tr adreslerinden ulaşılabilir.

Başvurular ise http://www.eba.gov.tr/yarisma/basvuru/oyunumukodluyorum sayfasından yapılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber