Baydemir: Diğer bakanlıklar da İçişleri kadar benimle ilgilensin

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, PKK'nın kanalı olarak nitelendirilen Roj TV'de yaptığı konuşmada, terör örgütünden ?Silahlı Kürt muhalefeti' diye söz ettiği gerekçesiyle hakkında İçişleri Bakanlığı'nca soruşturma başlatılmasına, ?Hayırlı olsun'' dedi. Baydemir, ?İçişleri Bakanlığı'nın bizimle ilgilendiği kadar diğer bakanlıklar da ilgilense Diyarbakır bugün çok farklı bir kent olurdu'' dedi.

DTP'nin desteklediği bağımsız milletvekili adayları ile birlikte Ayşe Nur Zarakolu Parkı Oormanı'nda tanıtım toplantısı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, hakkında İçişleri Bakanlığı'nca açılan soruşturmaya ilişkin soruları yanıtladı. Baydemir, televizyon programına katıldığını ve yayının canlı olduğunu ifade ederek şöyle dedi:

?Canlı yayında ne konuştuysam onu konuşmuşum. Konuşma 10 yıldır söylediğim sözlerden ibarettir. Yeni bir şey yoktur. Yıllardır her platformda aynı şeyleri söylüyorum. Düşüncelerini ifade etmek her insanın temel hakkıdır. Ancak, bu düşünceleri eleştirmek de yine insanların temel haklarından biridir. Ama sanırım konuşmadan çok konuşmayı nerede yaptığım ile ilgili bir sorun vardır. Olup- bitenleri yadırgamıyorum. Siyaset ip ve silah tutanlar arasında bir arenaya terk edilmiştir. Yeni bir durum yoktur. Bir soruşturma daha açıldı, hayırlı olsun. İçişleri Bakanlığı'nın bizimle ilgilendiği kadar diğer bakanlıklar da ilgilenseydi Diyarbakır bugün farklı bir kent olurdu.''

?23 TEMMUZ'DA POLİTİK YÜKÜMÜ MİLLETVEKİLLERİNE VERECEĞİM''

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, omuzlarında bugüne kadar taşıdığı politik sorumluluğunu 23 Temmuz'da TBMM'ye gönderecekleri bağımsız milletvekillerine vereceğini belirterek, ?Her şeye rağmen olup bitenler karşısında adalete olan güvenimi yitirmiş değilim. Adalet bir gün herkese lazım olacaktır'' dedi.

HAKKINDA 25 SORUŞTURMASI 8 DAVASI SÜRÜYOR

Bugüne kadar yaptığı konuşmalar, verdiği demeçler ve uygulamaları hakkında soruştarma ve davalar açılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir hakkında Savcılıkça devam eden 25 soruşturma olduğu belirtildi. Hakkındaki 8 davadan yargılanması süren Baydemir'in İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfetişlerince de sürdürülen 15 soruşturması bulunuyor.

BAĞIMSIZ ADAY KÜRTÇE PROPAGANDADAN YAKINDI

DTP'nin Diyarbakır'da desteklediği Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, bugüne kadar iki kez seçim minibüslerindeki Kürtçe CD ve kasetlerin polis tarafından alındığını öne sürerek, ?Sayın Tarım Bakanı Eker, seçmenleri ile Kürtçe konuşurken, biz konuşamıyoruz. Her şeye rağmen seçmenlerime Kürtçe ve Zazaca selamlama konuşması yapıyorum. Taktir Savcılarımızındır'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber