Belediye, gıda yardımlarını durdurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2007 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediyenin gıda yardımlarının seçim sonuna kadar durdurulduğunu bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi aracılığıyla yaptığı açıklamada, uzun yıllardır aralıksız sürdürülen gıda yardımlarının seçim sonuna kadar durdurulduğunu açıkladı.

Gıda yardımlarının 11 yıldır sürdüğünü ve yoksul, ihtiyaç sahibi aileler için yaşam desteği haline geldiğini belirten Gökçek, yardımların bazı yayın organlarında "seçim çalışması, seçim yatırımı" olarak değerlendirilmesinin "üzücü" olduğunu ifade etti. Gökçek, şunları kaydetti:

"Halkımızdan özür diliyoruz. Seçim sonuna kadar gıda dağıtımlarına ara vermek zorunda kaldık.

Ben göreve geldikten hemen sonra özellikle dar gelirli insanlarımız için başta gıda ve kömür gibi sosyal yardımları yapmaya başlamış ve bunu aralıksız sürdürüyorduk. Yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlar için adeta bir yaşam desteği olan bu yardımlarımızı maalesef bazı sözde halkçı yazarlar ve partiler çok gördüler. Bunların seçim yatırımı olduğunu söylediler. Biz bu yardımları geçen yıl da, önceki yıl da, daha önceki yıllarda da aralıksız yaptık. O zamanlar seçim mi vardı? Halkımızdan tekrar özür dileyerek bu yardımlarımızı durduruyoruz. Gıda yardımları, seçimlerden hemen sonra yani 23 Temmuz'dan itibaren devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber