İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'Müstehcen görüntüler' için Mansur Yavaş'a suç duyurusu

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş'ın sahte senet skandalında ikinci perde. İşadamı Necmettin Kesgin'in avukatı Özgür Ilgaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Mansur Yavaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Yavaş'ın, Kesgin'e dava açtığı ve içerisinde müstehcen görüntü bulunduğunu belirttiği bilgisayarı 2014'ten beri elinde bulundurarak müvekkiline şantaj yaptığı ayrıca suç unsuru bilgisayarı savcılığa teslim etmediği belirtildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Mart 2019 08:15, Son Güncelleme : 20 Mart 2019 08:52
'Müstehcen görüntüler' için Mansur Yavaş'a suç duyurusu

Sahte senetle 600 bin doları tahsil etmek istediği gerekçesiyle para cezasına çarptırılan CHP, İP ve HDP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkında, adına sahte senet düzenlenen işadamı Necmettin Kesgin'e tehdit mesajları attığı gerekçesiyle daha önce "görevi kötüye kullanma ve kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlarından iddianame hazırlanmıştı. Yavaş'ın bu kapsamda ifade vermesi beklenirken, yeni bir gelişme yaşandı.

İşadamı Necmettin Kesgin'in avukatı Özgür Ilgaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Mansur Yavaş hakkında suç duyurusunda bulundu. Yavaş'ın, Kesgin'e dava açtığı ve içerisinde müstehcen görüntü bulunduğunu belirttiği bilgisayarı 2014'ten beri elinde bulundurarak müvekkiline şantaj yaptığı ayrıca suç unsuru bilgisayarı savcılığa teslim etmediği belirtildi.

SUÇ İÇERİKLİ BİLGİLER VAR

Savcılığa sunulan dilekçede, Yavaş'ın 2017'de Ankara Adliyesi'ne başvurduğu ve elinde bulunan bilgisayarda suç içerikli bilgiler olduğunu söyleyerek suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Bunun üzerine soruşturma başlatıldığı ve imaj kopyası alınan bilgisayarda yapılan bilirkişi incelemesinde ise, müstehcen görüntülerin bulunduğu belirtildi.

HALEN YAVAŞ'IN ELİNDE

Bilgisayarın tekrar Yavaş'a iade edildiği hatırlatılan dilekçede şöyle denildi:"Bu suç için açılan davalarda yapılan soruşturmalar neticesinde ise 2010'dan beri bu bilgisayarın Seda Daşdan isimli kişiye ait olduğu ve bu kişinin ise bu bilgisayarı 2014'te savcılığa teslim etmesi için Av. Haluk Bayram'a verdiği ortaya çıkmıştır. Ancak Bayram'ın bu bilgisayarı savcılık yerine Mansur Yavaş'a götürüp verdiği kendi ifadelerinde yer almaktadır. Yani şüpheli Yavaş 2014'te almış olduğu bilgisayarı 2017'ye kadar kendi zilyedinde ve egemenliğinde bulundurmuş ve halen de elinde tutmaktadır."

ŞANTAJ YAPMAK İÇİN TUTTU

Dilekçede, "Mansur Yavaş'ın bu müstehcen görüntüleri 2015-2017 yılları arasında müvekkilime şantaj yapmak için kasten elinde tuttuğu ve 15 gün sonra tekrar Seda Daşdan isimli kişiye ait olduğunu bildiği halde bu bilgisayarı yeniden elinde bulundurduğu için iki kez müstehcen görüntü bulundurma suçu işlemiş olduğu açıktır" denildi. Yavaş hakkında, "TCK 278. maddesine göre işlenmekte olan bir suçu yetkili makamlara bildirmemek ve TCK 226. Madde'ye göre "elinde müstehcen görüntü bulundurmak" suçlamalarından soruşturma başlatılması talep edildi. Bilgisayarın Yavaş'tan alınması için müzekkere gönderilmesinin de talep edildiği dilekçeyi değerlendiren savcılık söz konusu suçlamalarla ilgili soruşturma başlattı.

YÜKSEL TEMEL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber