İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MAK: Yavaş önde, İmamoğlu farkı kapattı

MAK Araştırma Genel Müdürü Mehmet Ali Kulat, "Cumhur İttifakı'nın toplam oyu yüzde 60'tan 48'e kadar düştü" değerlendirmesini yaptı. Kulat ayrıca, Ankara'da Mansur Yavaş'ın önde olduğunu, İstanbul'da ise Ekrem İmamoğlu'nun farkı kapattığını söyledi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2019 09:44, Son Güncelleme : 20 Mart 2019 16:16
MAK: Yavaş önde, İmamoğlu farkı kapattı

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan MAK Araştırma Genel Müdürü Mehmet Ali Kulat, yerel seçime ilişkin öngörülerini açıkladı.

Kulat, Ankara için yaptığı değerlendirmede "Her fark kapanabilir ama şu anda matematiksel veriler açısından baktığımızda Mansur Yavaş'ın 3 puan önde çıktığını görüyoruz. Kararsızlar dağıtılınca bu 4-5 puanı bulabilir" dedi.

'GENEL SEÇİM HAVASI İŞLERİNE GELİYOR'

Mansur Yavaş hakkındaki 'sahte senet' kampanyası ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yavaş için seçimlere girememe ihtimali sözlerini değerlendiren Kulat, "Seçilme hakkını bize hukuk tanıyor. Böyle sert bir dil kullanmak yerine doğru olan seçimi projeler üzerinden yürütmek. Seçilen kişi başarılı olursa devam eder, başarısız olursa biz daha sora bir başkasını tercih ederiz" ifadelerini kullandı.

Sahadaki araştırmalarından vatandaşın siyasetteki sert dilden çok hoşlanmadığı sonucunu aldıklarını belirten Kulat, "Siyasi partiler olabildiği kadar kendi saflarını sıklaştırmaya çalışıyorlar. Konuyu genel seçim havasında geçirmek daha işlerine geliyor" dedi.

'İMAMOĞLU'NUN YAPTIĞI BÜYÜK BAŞARI'

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun iddialı olduğu İstanbul'daki yarışa Yıldırım'ın yaklaşık 15 puan önde başladığını söyleyen Kulat, "Bu seçimin daha sonraki yıllardaki en önemli yansıması Türk siyasetine Ekrem İmamoğlu'nu kazandırması oldu. İmamoğlu farkı 5 puana kadar düşürdü. Bu büyük bir başarı" dedi.

'ESKİDEN BU YANA EKONOMİ SEÇMENİN OYUNDA ETKİLİDİR'

AK Parti'nin Kürtlerle ilgili söyleminin ve kullanılan ağır ifadelerin HDP'li seçmeni AK Parti'nin içinde olduğu ittifaktan uzaklaştırdığını savunan MAK Araştırma Genel Müdürü, ekonominin de önemli düzeyde belirleyici olduğunu şu sözlerle anlattı:

"Eskiden bu yana ekonomi hep seçmenin oyunda etkilidir. Ama bu kez çok fazla derecede dokunan bir kriz yaşanıyor. İlk defa tencereye ciddi bir dokunma söz konusu olmaya başladı. Vatandaş kendisine düşeni çok fazla yapamadığını düşünerek iktidara bir ders verme havası içerisinde hareket ediyor. Düşen trend, ağırlıklı olarak AK Parti'den düşüyor"

Kulat, değerlendirmesini sonlandırırken, Cumhur İttifakı'nın genel oyuna ilişkin de yorumda bulundu. Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP'nin yüzde 60'a varan oyunun düşüşte olduğunu ileri süren Kulat, "Cumhur İttifakı'nın toplam oyu yüzde 48 seviyesine kadar düştü" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber