Sağlık Bakanlığı her ilde döner sermaye muhasebe birimi kuracak

Sağlık Bakanlığı, her ilde döner sermaye muhasebe birimi kuracak. Maliye, İşletme, İktisat, Kamu yönetimi, Sağlık Yönetimi, Sağlık idaresi bölümleri ile fakültelerin muhasebe eğitimi veren ilgili bölüm mezunu sorumlu bir Sözleşmeli Uzman, İl Sağlık Müdürünün teklifi, Strateji Geliştirme Başkanının uygun görüşü ve Üst Yönetici onayı ile Muhasebe Yetkilisi olarak görevlendirilecektir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Mart 2019 00:02, Son Güncelleme : 20 Mart 2019 12:31
Sağlık Bakanlığı her ilde döner sermaye muhasebe birimi kuracak

05.12.2018 tarihli ve 30616 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7151 sayılı Sağlıkla İlgili Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 13. maddesi ile 04.01.1961 tarihli ve 209 sayılı Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları ile Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanunun ek 2. maddesinde değişiklik yapılmıştı. Yapılan değişikliğe göre; Daha önce Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen Sağlık Bakanlığı döner sermaye işletmelerinin muhasebe hizmetleri, ilgili madde uyarınca 01.04.2019 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından İl Sağlık Müdürlüklerince yürütülecektir.

Sağlık Bakanlığı Strateji Genel Müdürlüğü tarafından 81 İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen resmi yazıda 01.04.2019 tarihinden itibaren yürütülecek olan Döner Sermaye İşletmelerinin Muhasebe İş ve İşlemlerini yürütecek muhasebe birimlerinin oluşturulması için, Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye Muhasebe Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Yönerge'sini Bakanlık Makamının 14.03.2019 tarihli ve 427 sayılı onayı ile yürürlüğe konulduğunu bildirdi.

Muhasebe Yetkilisi Nasıl Görevlendirilecek

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak muhasebe birimlerinde; Maliye, İşletme, İktisat, Kamu yönetimi, Sağlık Yönetimi, Sağlık idaresi bölümleri ile fakültelerin muhasebe eğitimi veren ilgili bölüm mezunu sorumlu bir Sözleşmeli Uzman, İl Sağlık Müdürünün teklifi, Strateji Geliştirme Başkanının uygun görüşü ve Üst Yönetici onayı ile Muhasebe Yetkilisi olarak görevlendirilecektir.

İşte O Resmi Yazı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber