Genelkurmay Başkanlığı, yandal mezunlarının başvurusunu kabul edecek mi?

Genelkurmay Başkanlığı sözleşmeli personel ilanında yan dal programlarından mezun olanların başvurularını kabul etmemeli!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Mart 2019 17:49, Son Güncelleme : 20 Mart 2019 17:52
Genelkurmay Başkanlığı, yandal mezunlarının başvurusunu kabul edecek mi?

Genelkurmay Başkanlığı merkez (Ankara) teşkilatında sözleşmeli personel olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B statüsünde çalıştırmak üzere ilana çıkmıştır. İlan için tıklayın.

Söz konusu ilana dair duyuruda; "İlgili bölümlerden Çift anadal veya Yandal mezunu olup tercih yapamayan adayların Personel Temin Daire Başkanlığı ile irtibata geçmesi gerekmektedir." ifadesi yer almaktadır.

Bildiğiniz gibi, 24 Nisan 2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik"in "Yandal Programı" başlıklı 18 inci maddesinin 2 nci fıkrasında; "Yandal programlarını tamamlayanlara eğitim aldıkları alanda sadece başarı belgesi (yandal sertifikası) düzenlenir. Bu belgeler diploma yerine geçmez." hükmü bulunmaktadır.

Bu kapsamda, yönetmelikte açıkça ifade edildiği üzere Yandal programlarını başarı ile tamamlayanlara yükseköğretim kurumları tarafından sadece bir başarı belgesi verilmekte olup, ikinci bir lisans programı mezunu olma hakkı tanınmamaktadır.

Dolayısıyla, Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanına ilişkin duyurunun ilgili yönetmelik hükümlerine göre yeniden düzenlenmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber