İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Büyükanne projesi yüzleri güldürdü

kümet çalışma yaşamı ve sosyal güvenlikte dev adımlara imza atarken, toruna bakan büyükanneye maaş projesi yüzleri güldürdü. Toplam 7 pilot ilde uygulanan büyükanneye maaş projesinden 6 bin 500 büyükanne yararlandı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 21 Mart 2019 08:50, Son Güncelleme : 21 Mart 2019 09:09
Büyükanne projesi yüzleri güldürdü

Büyükanne projesi yüzleri güldürdü

Giriş Tarihi: 21.3.2019

Hükümet çalışma yaşamı ve sosyal güvenlikte dev adımlara imza atarken, toruna bakan büyükanneye maaş projesi yüzleri güldürdü. Toplam 7 pilot ilde uygulanan büyükanneye maaş projesinden 6 bin 500 büyükanne yararlandı.

Büyükanneler asgari ücretin üçte biri kadar maaş aldı. Hükümet, Ocak 2017 tarihinde kadın istihdamını teşvik için torununa bakan büyükannelere teşvik amacıyla bir ilke imza attı. İstanbul Sanayi Odası'nca gündeme getirilen büyükanne projesi hayata geçirildi. Projeye kapsamında binlerce başvuru geldi. İstanbul, İzmir, Bursa başta olmak üzere 7 ilde uygulanan proje kapsamında 3 yaşına kadar olan torunlarına bakanlar için destek sağlandı. Mart 2018'de sona erdi.

Sosyal taraflarla yapılan süresi bir yıllık farkındalık artırma amaçlı olan proje amacına ulaştı. Yetkililer, bu projenin süreli, farkındalık yaratma amaçlı bir proje olduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber