Vergi indirimlerinin uzaması tahminleri yüzde 25 yukarı taşıdı

Otomobillere uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi (KDV) indiriminin 30 Haziran tarihine kadar uzatılması, sektörde heyecan yarattı. Bu kapsamda, otomotiv sektörü temsilcileri yıl sonu pazar tahminlerini yüzde 25'e yakın artırdı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 22 Mart 2019 08:00, Son Güncelleme : 22 Mart 2019 09:08
Vergi indirimlerinin uzaması tahminleri yüzde 25 yukarı taşıdı

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER) her yıl düzenlediği Otomotiv Kongresi İstanbul'da gerçekleştirildi. Bu yıl 'Otomotiv Perakendeciliğinde Dijital Dünya' temasıyla düzenlenen kongreye, otomotiv sektörünün ve yetkili satıcıların temsilcileri katıldı.

9'uncusu gerçekleştirilen kongreye damgasına vuran ise, kuşkusuz ÖTV ve KDV indiriminin 30 Haziran tarihine kadar uzatılması oldu.

Bu kapsamda, konuşma fırsatı bulduğumuz sektör temsilcilerinin söz konusu kararı memnuniyetle karşıladığını gözlemledik.

TAHMİNLER 500 BİN ADEDE ÇIKTI

Edindiğimiz bilgilere göre, vergi indirimlerinin uzatılması, otomotiv sektörüne yıl sonu pazar tahminlerini revize ettirmiş durumda. Öyle ki, yılbaşından bu yana pazarın 400 bin adet seviyesinde kapanacağı öngörüsünde bulunan yetkililer, bu tahmini 500 bin düzeyine çıkardıklarını aktarıyor.

Böylece, vergi indirimlerinin uzatılması neticesinde satışların yaklaşık yüzde 25 oranında artacağı tahmininin sektörü sardığını söyleyebiliriz.

Sektör temsilcilerinin yeni beklentisinin ise, vergi indirimlerinin yıl sonuna kadar uzatılması yönünde olduğunu öğreniyoruz. Öte yandan, tüketici faiz oranlarının sektörün büyümesinin önündeki engellerden biri olarak görüldüğü de verilen bilgiler arasında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber