İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İkinci elde otodaki KDV'ye dair Karar, yayımlandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2019 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
İkinci elde otodaki KDV'ye dair Karar, yayımlandı

İkinci elde, otomobil hangi KDV'den alınmışsa aynı KDV'den satılmasına yönelik düzenleme Resmi Gazetede yayımlandı

İkinci el otomobil ticaretiyle uğraşanların Katma Değer Vergisi sorunu çözüldü. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, ikinci el araçları satın alan mükellefler, satarken de aldığı KDV oranını uygulayacak.

MÜJDELİ HABERİ BAKAN BERAT ALBAYRAK DUYURMUŞTU

Dün OYDER Otomotiv Kongresi'nde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak müjdeyi duyurmuştu. Bakan Albayrak, ilgili düzenlemenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandığını ve KDV uyuşmazlığı sorununun çözüldüğünü belirtmişti.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANA KARAR ŞÖYLE:

MAL VE HİZMETLERDE UYGULANACAK KATMA DEĞER VERGİSİ ORANLARININ TESPİTİNE İLİŞKİN KARARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KARAR

MADDE 1- 24/12/2007 tarihli ve 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan "Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Karar"a ekli (I) sayılı listenin 9'uncu sırasının sonunda yer alan parantez içi ifadenin sonuna aşağıdaki cümle eklenmiştir.

"İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden mükelleflerde bu Kararın birinci maddesinin (a) bendinde belirtilen vergi oranı uygulanarak satın alınan araçların tesliminde, bu araçların alımında uygulanan katma değer vergisi oranı uygulanır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber