Kayınpederim papaz değil, mühendis

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin Merrill Lynch'ten transferli Mehmet Şimşek'in aday olduğu Gaziantep'te muhalefetin aleyhine yürüttüğü kampanya AKP'nin Merkez Yürütme Kurulu'nda gündeme geldi.

AKP'nin dünyaca ünlü yatırım bankası Merrill Lynch'ten transfer ettiği Gaziantep Milletvekili adayı Mehmet Şimşek'in, eşi ve kayınpederiyle ilgili seçim bölgesinde çıkartılan dedikodular sıkıntı oldu.

CHP, MHP ve DP'nin ?Eşi ABD'li, kayınpederi papaz? diye eleştirdiği Şimşek, iddialara sert çıktı: ?Çözüm önerileri yok, belden aşağı vuruyorlar. Seçimden sonra hesaplaşacağım.?

Pazartesi günü yapılan AKP MYK toplantısına ilk kez katılan Gaziantep Milletvekili adayı ve Kadın Kolları Başkanı Fatma Şahin, seçim bölgesindeki izlenimlerine değinirken Şimşek'in yaşadığı sorunu Erdoğan'a anlattı. Muhalefet partilerinin Şimşek'in aleyhine yürüttüğü kampanyanın ilk dönemde sorun olduğunu kaydeden Şahin, daha sonra halkla sıcak ilişkiler kuran Mehmet Şimşek'in bunu kısa sürede atlattığını söyledi.

'Peşmerge parasını yönetti

İddialardan büyük rahatsızlık duyan Mehmet Şimşek, VATAN'ın sorusu üzerine ?Bu tür yalan ve dalavere ile gündeme gelmek istemiyorum? dedi. DP'li bir adayın kendisi için ?İngiltere'de peşmerge parasını yönetiyordu? açıklamasında bulunduğunu hatırlatan Şimşek, ?Ben İngiltere'de bankanın Araştırma Bölüm Başkanı idim. Bilgi cahili insanlar yalan söylüyor. CHP İl Başkanlığı, broşür bastırıp dedikoduları seçim malzemesi yaptı? dedi.

Hesaplaşacağım

Şimşek, 'belden aşağı dedikodular' dediği iddialarla ilgili mahkemeye başvurmadığını ancak seçimlerden sonra gereken cevabı vereceğini kaydetti. Eşinin 8-9 yıl önce Türk vatandaşlığı hakkını kazandığını kayın pederinin ise mühendis olduğunu vurgulayan Şimşek, ?Bu iddialara cevap bile vermek istemiyorum. Mahkemeye vermedim, seviyelerine inmek istemiyorum. Seçimden sonra onlarla görüşeceğim, hesaplaşacağım. Çözüm önerisi olmayan muhalefet, dedikodularla kampanya yürütüyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber