İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mustafa Tepesi'nin meçhul şehitleri

Bursa'da Yunan askerleri ile çarpışan ve şehit düşen 3 asker, 104 yıl önce köyün kadınları tarafından bir evin bahçesine defnedildi. Köylüler mezarların düzenlenmesini istiyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Mart 2019 08:35, Son Güncelleme : 23 Mart 2019 09:04
Mustafa Tepesi'nin meçhul şehitleri

Kurtuluş Savaşı sırasında İnegöl'deki muharebede, Mustafa Tepesi olarak adlandırılan mevkide yaralanan 3 asker, tepenin yakınlarında bulunan Karagölet Mahallesi'ne geldi.

Köy camisinde köyün kadınları tarafından tedavi edilmeye çalışılan 3 asker de şehit oldu. Daha sonra köyün kadınları, köyde erkek olmadığı için el ele vererek şehit askerleri caminin yakınındaki bir evin bahçesine defnetti. İsimleri ve kimlikleri bilinmeyen şehit askerler, 104 yıldır defnedildikleri evin bahçesinde yatıyor. 60 haneli 150 nüfusun yaşadığı Karagölet Mahallesi'ndeki evin bahçesinde yatan şehit mezarlığının bakımsızlığı ise yürek burktu. Şehitlerin mezarlığında kendi imkanlarıyla düzenleme yapan ev sahibi Nedim Mazlum, mezarın bakım ve onarımının yapılması için yetkililerden yardım istedi.

Şehitlerin evin bahçesine babaannesi ve köylü kadınlar tarafından defnedildiğini anlatan Mazlum, "Babaannem, şehitlerimizin birinin Kastamonulu, birinin Antalyalı ve birinin de Erzurumlu olduğunu söylerdi" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber