Kayıt parası sorunu devam ediyor

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 11:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yasal olmamasına karşın İstanbul Kadıköy'de bir okul müdürü kayıt karşılığında velilerden 2 bin YTL istedi. Usulsüzlüğü Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri ortaya çıkardı. Okul müdürü açığa alındı.

İİköğretimde kayıt dönemi devam ediyor. Veliler, bir ayı aşkın süredir çocuklarını bağlı bulundukları bölgelerdeki okullara kaydettirme telaşında. Ancak her yıl olduğu gibi sorun aynı, kayıtta alınan usulsüz paralar.

Son örnek İstanbul'dan Kadıköy Reşat Nuri Güntekin İlköğretim Okulu'ndan.

İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ?Kadıköy'de Reşat Nuri Güntekin İlköğretim Okulu'yla ilgili bir kaç ihbar geldi, e-mail'de telefonu olan velilerimize bizzat ben ulaştım... Dehşete düştüm... Veli, okul müdürünün 5 milyar istediği, 3 milyara, 2 milyara okul müdürü tarafından pazarlık neticesi yapılarak, çocukların okullara kaydedildiği bilgisi geldi? dedi.

Müdür suçüstü yakalandı

İhbar üzerine 2 müfettiş görevlendirdiğini söyleyen Özer, olayı ?saat 10.00 civarında okulda buluştuk. İhbarcı ile birlikte bizim müfettişlerimizden biri içeri girdi.

Çocuğun dayısı olarak kendisini tanıttı. Müdür bey 2 milyara kabul ettiğini, 2 milyarı verdiği takdirde kaydın yapılacağını söyledi. Bunun üzeirne, ihbarcı, benim üzerimde o kadar para yok, dayısı olarak sen ver parayı dedi. Müdür muavinimizin yanında 700 milyon vardı. ?Ben paranın hepsini isterim' dediği anda iş neticelendi. Müdür muavini kimliğini çıkararak tutanağı tuttu? sözleriyle özetledi.

Kadıköy'deki Reşat Nuri Güntekin İlköğretim Okulu'na 160 öğrenci kayıt yaptırdı.

Ata Özer'e göre bu kayıtların 100'e yakını usulsüz.

Özer ?Yaptığım icraatın 100'de 100 olduğuna kanaat getirerek tutanağı kaymakamlığa gönderdim. Resmi yazışmayı göndererek resmi soruşturmanın selameti açısından, soruşturma neticelenene kadar kişiyi açığa alıyoruz? dedi.

Kayıtta bağış adıyla toplanan paranın önüne

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber