İşte Akşener'in listesindeki PKK bağlantıları

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 31 Mart için belirlediği meclis üyesi adayı ve yedek aday listelerinde PKK ile doğrudan bağlantılı 30'a yakın kişi var.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 24 Mart 2019 07:38, Son Güncelleme : 25 Mart 2019 13:29
İşte Akşener'in listesindeki PKK bağlantıları

Meydan meydan dolaşarak 15 Temmuz'da Mehmetçiğe kurşun sıkan FETÖ'cüleri savunan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 'terör örgütü' PKK ile ittifakı da deşifre oldu. İYİ Parti'nin belediye meclis üyesi adaylık ve yedek üyelik listeleri arasında PKK ile doğrudan irtibatlı 30'a yakın isme yer verildi. Asıl ve ve yedek listelerde terör örgütüne yardım ve yataklık yaparken yakalananından polise-askere molotof atana kadar çok tartışmalı aday var.

ASKERE SALDIRDI

Van Çaldıran'da İYİ Parti'den listeye giren Ü. A., Van Çaldıran'da terör örgütü adına eylemlere katıldı. 2014 yılında karakola saldırırken öldürülen terörist Muhammet Hasan Zade için düzenlenen gösteride faal olarak yer aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çaldıran Tugay Komutanlığı'na taş ve molotoflarla saldıran grubu organize eden edenler arasında olduğu iddia edilen A., 2017 yılının ağustos ayında da terör örgütünün sözde gençlik yapılanması YDG-H içerisindeki faaliyetlerden dolayı gözaltına alınıp bırakıldı.

PKK KURYELİĞİ YAPTI

Adıyaman'ın Pınarbaşı Beldesinde Meclis Üyesi Adayı gösterilen H. S., 2010 yılında yaşadışı Nevruz kutlamalarına katıldı. S. bu yüzden Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bingöl Kiğı'da İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Adayı olan C. P. da 1993 yılında terör örgütü PKK/KCK adına kuryelik yaparken yakalanıp tutuklandı.

ÖCALAN İÇİN AÇLIK GREVİ

Bitlis Ahlat'ta İYİ Parti kadrosunda yer alan M. B. hakkında 1995 yılında terör örgütünü övücü yayınlar yüzünden işlem yapıldı. Bitlis'teki tartışmalı liste bununla da sınırlı değil.

Hizan'da İYİ Parti'li İ.T., 2010 yılında PKK soruşturmasında tutuklanan, 2011 yılında da teröristbaşı Öcalan için düzenlenen açlık grevine katılan bir isim. Mutki yedek listesindeki C.D.terörün siyasi uzantısı BDP saflarında; Yolalan Beldesi'nde aday gösterilen Z. D.ise PKK'ya maddi destek bulmak için faaliyette bulundu.

TERÖRİST İFADESİNDE VAR

Diğer illerde de tablo farksız. Elazığ'dan kontenjan aday olan F.A., teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın da yetiştiği Doğu Devrimci Kültür Derneği mensubu. Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesindeki İYİ Parti'li U. K.DTP'nin düzenlediği protesto gösterisinde gözaltına alınıp bırakılan bir isim.

SİİRT'TE TABLO VAHİM!

HEM DE DAĞ KADROSUNDAN

İyi Parti'nin Hakkari ve Şırnak listeleri de tartışmalı. Çukurca'da S.K. ve Yüksekova'da P.B.u, terör örgütü adına kuryelikten gözaltına alınıp bırakılmış. Kocaeli'nin Başiskele İlçesinde de Meclis üyesi adayı olan A.U. yolu terör nedeniyle adliyeye düştü. Daha da ötesi U.,Irak'ın kuzeyinde silahlı faaliyet gösterdiği eddia ediliyor.

KAMPLARA SİLAH TAŞIDI

Mardin Midyat'tan aday gösterilen Z. Ç.terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanmasında yer aldı. Muş merkezde kadrodaki M.Ö.de terörden cezaevinde yattı. 1995 yılında gözaltına alınan bir terörist ifadesinde Ö.hakkında şu iddialarda bulundu: Örgüte yardım yataklık yapıyor. Örgüte gelen silah ve mühimmatı örgüt kamplarına taşıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber