Aygün: Anafartalar esnafından % 200 ile 400 kira artışı istemek vicdansızlıktır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, ''Anafartalar esnafından yüzde 200 ile 400 arasında kira artışı istemek, çılgınlıktır, vicdansızlıktır, tecrübesizliktir'' dedi.

Anafartalar Çarşısı ve Civarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Tanrıverdi ve beraberindekiler, ATO Başkanı Sinan Aygün'ü makamında ziyaret ederek, Çarşıya bir süre önce yapılan terörist saldırı sonrasında kendilerine verdikleri destekten ötürü teşekkür ettiler.

ATO Başkanı Aygün, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Ankara'da ilk kez bir iş merkezine terörist saldırı gerçekleştirildiğini ve bu saldırı sonucunda 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı, ölü sayısının daha yüksek olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Anafartalar Çarşısının sorunlarının hala devam ettiğine dikkati çeken Aygün, çarşının sahibi Emek İnşaat'ın; önemli bir saldırı atlatmış ve müşteri kaybetmiş esnaftan yüzde 200 ile 400 arasında değişen oranlarda kira artışı talep ettiğini kaydederek bu durumu eleştirdi.

Çarşı esnafının önemli bir badire atlattığını ifade eden Aygün, ''3-5 ay ya da bir yıl kira almazsanız ne olur'' diye sordu.

Aygün, çarşıdaki dükkanlara yüzde 200 ile 400 arasında zam yapılmasını ise ?'çılgınlık, vicdansızlık ve tecrübesizlik'' olarak değerlendirdi.

''ÖZELLEŞTİRİLİRSE, ESNAF İLE BURAYI ALMAYA TALİBİZ''

Çarşının özelleştirilmesi halinde yaklaşık 200-250 esnaf ile burayı almaya talip olduklarını da belirten Aygün, ''Nasıl olsa her şeyi satıyorsunuz. Eğer derdiniz para ise bedeli ne ise orayı almaya razıyız'' dedi.

Çarşı esnafının sonuna kadar arkalarında olduğunu da belirten Aygün, kira artışı ile ilgili kararın da geri çekilmesini istedi. Aygün, Yüksek kira artışlarının geri çekilmemesi halinde 'çarşının çökeceğini' bildirdi.

Çarşı esnafının zaman zaman kepenk kapatma önerisinde bulunduğunu, ATO olarak buna karşı çıktıklarını da belirten Aygün, ?'Ama bıçak kemiğe dayanınca gerekirse bunu da yaparız'' diye konuştu.

ÇARŞI ESNAFINDAN PLAKET

Anafartalar Çarşısı ve Civarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yusuf Tanrıverdi de, çarşıya yapılan terör saldırısı sonrasında ATO Başkanı Aygün'ün kendilerine verdiği desteği unutmalarının mümkün olmadığını belirterek teşekkür etti. Tanrıverdi, Aygün'e bir de plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber