Eğitim Sendikaları: Sıfır puan alan eğitim sisteminin ta kendisidir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Sen'den, ÖSS'de 47 bin adayın "sıfır" puan almasının kaynağının "eğitim sistemindeki eşitsizlikler" olduğu öne sürüldü.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri İsmail Koncuk ve Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, birer yazılı açıklama yaparak, ÖSS ve YDS sonuçlarını değerlendirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Koncuk, açıklamasında, ÖSS'ye giren 1 milyon 615 bin adaydan 47 bininin "sıfır" aldığını belirterek, "Eğitim sisteminin içinde bulunduğu açmazın göstergesi olan bu sonuç, sadece öğrencinin üzerine yıkılamaz. Bu noktada sıfır puan alan aslında öğrenciler değil; yalan, yanlış yönetilen eğitim sisteminin ta kendisidir" görüşüne yer verdi.

Eğitim sisteminin öğrencileri üniversiteye hazırlayamadığını kaydeden Koncuk, öğrenciyi yalnızca sınavla test etme yönteminin çağın gerisinde kaldığını belirtti.

Eğitim Sen Genel Başkanı Dinçer ise sınava giren 1 milyon 615 bin adayın sadece yüzde 12'sinin dört yıllık bir yüksek öğrenim kurumuna yerleştirilebileceğini belirtti. "Öğrencilerin son derece zor koşullarda hazırlandıkları, tüm geleceklerini bağladıkları sınavın başarıdan çok başarısızlık ürettiğini" ifade eden Dinçer, şunları kaydetti:

"En temel insan hakkı olan eğitim hakkının piyasanın acımasız rekabet koşullarına terk edilerek giderek kamusal bir nitelik taşımaktan uzaklaştırılmasının Türkiye'deki en somut kanıtı olan ÖSS, bu yıl da kimileri için yapılmadan kazanılmış, kimileri için ise baştan kaybedilmiş bir sınav olmuştur."

Açıklamasında, "ÖSS sorunu, tıpkı benzer sorunlar gibi bir sistem sorunudur" görüşüne yer veren Dinçer, ÖSS'nin kaldırılmasının, başka bir eğitim modelinin uygulanması ile mümkün olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber