İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Almanya'da tehlikeli oyun

Almanya'da hükümet son zamanlarda sıkça aşırı sağcı Neo-Nazilerin hedefi haline gelen Türk camileriyle ilgili tehlikeli bir planı devreye sokmaya hazırlanıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 26 Mart 2019 08:45, Son Güncelleme : 26 Mart 2019 08:48
Almanya'da tehlikeli oyun

Almanya'da hükümet son zamanlarda sıkça aşırı sağcı Neo-Nazilerin hedefi haline gelen Türk camileriyle ilgili tehlikeli bir planı devreye sokmaya hazırlanıyor.

Kuruldukları günden bu yana Alman halkı ile barış içinde yaşayarak tüm Avrupa'ya örnek olan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı camilerin Türkiye ile bağının tamamen koparılmaya çalışıldığı ortaya çıktı. İngiliz Financial Times gazetesine göre Alman hükümeti, Müslümanlar ile Türkiye arasındaki bağları koparmak için harekete geçti.

Gazeteye konuşan Almanya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Markus Kerber, "Türkiye hükümeti artık şunu kabul etmeli: Almanya'da DİTİB'in yönetimindeki camilerin tam kontrolüne sahip olduğu günler sona erdi. Şu an Alman Müslümanlar için asıl ihtiyacımız olan, Almanya'ya ait bir İslam. Bu Müslümanların burada nasıl bir İslam istediğimizle ilgili bir karar vermesi gerektiği anlamına geliyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber