AKP'nin Köşk için kesin kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çetinkaya: AKP olarak kesin kararımız Meclisin içinden cumhurbaşkanı seçilecektir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, ''AK Parti olarak kesin kararımız Meclisin içinden cumhurbaşkanı seçilecektir'' dedi.

Çetinkaya, yapımı devam eden Elazığ Havaalanı'nın yeni pistinde incelemelerde bulundu.

İnşaat alanında gazetecilere açıklama yapan Çetinkaya, ''Elazığ'ın rüyası'' olan ve yapımı devam eden yeni pistin 3 kilometre uzunluğu, 150 metre genişliğiyle uluslararası standartlarda olduğunu söyledi.

Pistin 29 Ekimde hizmete açılmasını istediklerini ve iki bayramı bir arada yaşamak arzusunda olduklarını ifade eden Çetinkaya, pistin hizmete girmesinin ardından yeni terminal binalarının da yapılacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı seçimi konusuna da değinen Çetinkaya, seçimlerin ardından ağustos ayının başında Meclisin toplanarak, yeni meclis başkanını seçeceğini kaydetti.

Necati Çetinkaya, şöyle dedi:

''Cumhurbaşkanının 16 Mayısta seçilmesi gerekirken uzattılar. Değişik bahaneler çıkararak ülkeyi bir krize sokmaya çalıştılar. Kısmi de muvaffak oldular. Bunları karşınızdaki muhalefet yaptı. Hepsi bir oldu. Türkiye'yi bu sıkıntıdan kurtarmanın yolu yeni seçilecek meclisin biran önce cumhurbaşkanını mevcut anayasaya göre seçmesidir. Bizim AK Parti olarak düşüncemiz bir an önce bu makamın doldurulması gerektiği yönündedir. Şu anda AK Parti büyük bir ekseriyetle iktidara geliyor. Ama gerçek, sandıklar açılınca ortaya çıkacak ve halkın iradesi 22 Temmuzda saat 22.00'da belli olacak. AK Parti olarak kesin kararımız Meclisin içinden cumhurbaşkanı seçilecektir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber