AKP'ye mahkemeden afiş şoku

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2007 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk bayrağının simgeleyen harf nedeniyle afişlerin toplatılmasına karar verildi.

Antalya'nın 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun ardından İl Seçim Kurulu da AK Parti'ye ait seçim afişlerinde yer alan ''Herşey Türkiye İçin'' ifadesindeki ''ü'' harfinin Türk bayrağını simgelediği yönünde karar verdi.

İl Seçim Kurulu, 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun, AK Parti'nin seçim afişlerinde yer alan ''Herşey Türkiye İçin'' ifadesindeki ''ü'' harfinin Türk Bayrağı'nı sembolize ettiği ve afişlerin kaldırılması yönündeki kararına karşılık AK Parti'nin yaptığı itirazı reddetti.

İl Seçim Kurulu, üzerinde ''ay-yıldız'' şeklinde gösterilen ''ü'' harfinin bulunduğu afiş ve bayrakların kaldırılması yönünde karara vardı.

Afişle ilgili kararın İl Seçim Kurulu tarafından Antalya Emniyet Müdürlüğüne gönderildiği, Antalya genelindeki 350 bilboarda asılan afişler ve yollara asılan çok sayıdaki bayrağın, emniyet güçleri tarafından bugün sökülmeye başlanacağı bildirildi.

FESLİKAN ŞENLİĞİ DE İPTAL EDİLDİ

Bu arada, Antalya Büyükşehir Belediyesinin, 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun Feslikan Yaylası'ndaki şenliklerin yapılmasının seçim yasaklarına gireceği yönündeki kararına ilişkin İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz da reddedildi.

Büyükşehir Belediyesinin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu, bu konuda da İlçe Seçim Kurulu kararını doğru bularak, Feslikan Yaylası'nda şenlik düzenlemenin, seçim yasakları kapsamına girdiğine karar verdi.

KARAR

Antalya 1. Merkez İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin başvurusu üzerine, AK Parti'nin seçim afişlerinde Türk bayrağının sembolize edilmesinin 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun, 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanunu ve Yüksek Seçim Kurulunun 2007/246 sayılı seçmen yasaklarına ilişkin kararına aykırı olduğu gerekçesiyle, afişlerin kaldırılmasına karar vermişti.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı da afişler hazırlanırken kanunun ilgili maddesinin göz önünde bulundurulduğununu belirterek, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber