Belediye hibe bisikletle oy peşinde

CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın, Sağlık Bakanlığı'nın 3 yıl önce hibe olarak gönderdiği 2 bin bisikleti çocuklara dağıtmayıp depolarda çürüttüğü ortaya çıktı. Seçim öncesi bisikletleri depolardan çıkarıp boyatan Salman, bisikletleri dağıtarak oy alma peşinde

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Mart 2019 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2019 08:52
Belediye hibe bisikletle oy peşinde

Son yıllarda ardı ardına birçok skandala imza atan ve belediyeyi borç batağına sürükleyen CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, bu kez daha da ileri giderek Yalovalı çocukların masum duygularını seçim malzemesi yaptı.

Vefa Salman

Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde bisiklet kullanımını arttırmak amacıyla devreye aldığı proje kapsamında, yapılacak olan her 1 metre bisiklet yolu sözüne karşılık bir bisiklet hibe etti. Aynı protokolü CHP'li Yalova Belediyesi de 3 yıl önce imzaladı, bakanlık da protokol karşılığında Yalova Belediyesi'ne yaklaşık 2 bin bisiklet gönderdi.

Skandalı AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar deşifre etti.

BİSİKLETLERİ DAĞITMAMIŞ

Protokolle söz verdiği bisiklet yollarını da yapmayan Vefa Salman, gönderilen bisikletlerin Yalova Terminalinde bir depoya indirilmesi talimatı verdi. 3 yıldır bu depoda bekletilen bisikletler, şimdi ise seçim malzemesi oluyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesi kolları sıvayan fırsatçı başkan, bisikletlerin üzerindeki bakanlık yazısını sildirerek üzerine "Yalova Vefa'sıyla güzel" yazdırdı. Salman, aynı bisikletleri şimdi seçim çalışmaları ve oy toplama amacıyla dağıtmaya hazırlanıyor.

SKANDAL DEŞİFRE OLDU

Yalovalı çocukların dört gözle beklediği ancak bir türlü kavuşamadıkları bisikletlerin akıbetini, AK Parti Yalova İl Başkanı Muğlim Bağatar deşifre etti. Bisikletlerin boyanmış halini fotoğraflayan İl Başkanı Bağatar, bu skandalı sosyal medya hesaplarından duyurdu. Fotoğrafları gören Yalovalı aileler ve çocuklar, ortaya çıkan çirkin skandalı yorumlarıyla kınadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber