PKK adına gasp ettiler

Alacaklılar önce HDP binasında sözde mahkemede yargıladı ardından bina çıkışında gasp etti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Mart 2019 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2019 08:54
PKK adına gasp ettiler

Adana'da geçtiğimiz hafta HDP üyelerine yönelik düzenlenen şafak operasyonunda, İl Eş Başkanı Gülseren Turhan'ın da aralarında olduğu 12 kişinin sorgusu halen sürüyor. Gözaltına alınanların HDP il binasında sözde mahkeme kurup 600 bin avro alacaklı bir vatandaşı yargıladıkları 100 bin liraya vererek binadan gönderdikten sonra kar maskeli üç kişi tarafından verdikleri paraları PKK adına gasp ettikleri ortaya çıktı.

SÖZDE MAHKEME KURUP YARGILAMIŞLAR

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında HDP il binasında bir hukuk alacağı için kurulan "sözde mahkemede yapılan sözde yargılama" ve taraflardan birine verilen 100 bin liranın binası çıkışında terör örgütü PKK adına yağmalanması iddiaları ile ilgili 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

SORGULARI SÜRÜYOR

Soruşturma kapsamında Adana ve Diyarbakır'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 12 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında HDP İl Eş Başkanı Gülseren Turhan ile HDP Seyhan Meclis Üyesi adayı Hüseyin Beyaz'ın da bulunduğu şüphelilerin sorguları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sürüyor.

Önce paraverdiler sonragasp ettiler

GÖZALTINA alınan şüphelilerin HDP il binasında kendi aralarında sözde mahkeme kurdukları tespit edilirken, sadece milletvekillerin girdiği kozmik oda da ortaya çıktı. Gözaltındaki kişilerin 600 bin avro alacaklı bir vatandaşın binada kurdukları sözde mahkeme yargılayarak alacağını 100 bin liraya kadar düşürdükleri de tespit edildi. 100 bin lirasını alan vatandaşın binadan çıktıktan sonra İnönü Parkı içinde kar maskeli üç kişi tarafından PKK adına gasp ettikleri öğrenildi.

MURAT KARAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber