Selçuk Üniversitesi'nden yine bir kişiye özel ilan!

Selçuk Üniversitesi tarafından ilan edilen araştırma görevlisi kadrosuna yönetmeliğe aykırı şekilde çalışma alanı şartı yazıldı...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Mart 2019 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2019 09:03
Selçuk Üniversitesi'nden yine bir kişiye özel ilan!

Memurlar.net olarak "maalesef" sık sık üniversitelerin çıktığı kişiye özel ilanları gündeme taşıyarak bu konuda farkındalık yaratmaya elimizden geldiğince gayret gösteriyoruz.

Ancak, bu konuda küçük küçük iyileşmeler yaşansa da bir üniversitemiz var ki bu konuda sınırları zorlayan ilanlar vermeye devam ediyor.

Selçuk Üniversitesi tarafından 26 Mart 2019 tarihli Resmi Gazete'de ilan edilen, Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık Bilimleri Analitik Kimya Anabilim Dalı ile Fen Fakültesi Kimya Bölümü Analitik Kimya Anabilim Dalında ilan edilen Araştırma Görevlisi kadrolarında aşağıda yer alan şartlar aranıyor.

Defaatle dile getirdiğimiz ancak kimsenin pek bilmek istemediği ya da bilerek görmezden geldiği, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 6 ncı maddesinin 5 inci maddesinin fıkrasında; "Yükseköğretim kurumları, bu Yönetmeliğe tabi öğretim elemanı kadro ilanlarında lisans veya lisansüstü mezuniyet alanları ile ilan edilen alana ait bilimsel, nesnel ve denetlenebilir koşullar dışında belirli bir adayı tanımlayan özel şartlar koyamazlar." hükmü yer almaktadır.

Yönetmelik özellikle "ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ" gibi daha yolun başı diye nitelendirebileceğimiz kadrolarda belirli bir adayın tanımlanmamasını isterken, Selçuk Üniversitesi "Profesör" kadrosu ilan eder gibi bu iki kadroya spesifik ilan şartları yazmıştır.

Örneğin, internet üzerinden küçük bir araştırma yapıldığında "Antiskalaut ile su arıtım sistemleri" üzerine çalışma şartını YÖK-TEZ kayıtlarına göre bir kişi taşımaktadır. Dolayısıyla bu kadro açık bir şekilde kişiye özel bir kadrodur. (Bu arada doğrusu antiskalant ilanda yanlış yazılmış.)

Açıkçası, bu ilanların yasal, ahlaki, vicdani ve etik açıdan farklı boyutlarıyla doğru olmadığını uzun uzun sizlere yazabiliriz. Ama bazı konular var ki çok bir şey yazmaya gerek de bırakmıyor. Bu kadro ilanları işte tam da onlardan !

Bu nedenle, Selçuk Üniversitesinin araştırma görevlilerine kadar indirdiği kişiye özel ilan şartlarını bir kez daha değerlendirmeye davet ediyor, aklı selimle düşünüldüğünde kısa sürede bu iki kadroyu iptal edeceklerine de inanıyoruz !

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber