Mazlumların, mağdurların da gözü 31 Mart'ta

Türkiye 31 Mart'ta seçime giderken Filistin, Suriye, Somali ve Arakan'ın gözü sandıktan çıkacak sonuçlarda olacak. 2018'de 8,7 milyar dolarla en çok insani yardım yapan ülke olan Türkiye umut oldu. Milyonlarca mazlum dünyaya seslerini duyuran, haklarını koruyan Erdoğan ve AK Parti'nin zaferini bekliyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Mart 2019 07:45, Son Güncelleme : 28 Mart 2019 08:05
Mazlumların, mağdurların da gözü 31 Mart'ta

31 Mart'ta verilecek tarihi karar sadece Türk halkının değil Türkiye'nin el uzattığı coğrafyalardaki mazlumların da kaderini etkileyecek. Milli gelire oranla insani yardımda dünya birinciliğini kaptırmayan Türkiye'nin içine kapanması demek Filistin, Arakan, Somali gibi bölgelerin boynu bükük kalması anlamına geliyor. Bu nedenle söz konusu coğrafyalarda gözler 31 Mart'ta Türkiye'de olacak.

BELEDİYELER SEFERBER

İnsani yardımda dünya birincisi durumunda olan Türkiye'de hafta sonu yapılacak seçimler dünya mazlumlarının da ilgi odağı olacak. Zulüm ve gözyaşının eksik olmadığı Filistin, Suriye, Somali, Myanmar'da Türkiye, AK Partili yerel yönetimler aracılığıyla dertlere derman olmaya çalışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bazı belediyeler bu coğrafyaya yardım elini eksik etmiyor.

SURİYE'DE İNSANLIK ÖRNEĞİ

Türkiye'nin her türlü yardımı yaptıklarının başında Suriye halkı geliyor. Bu nedenle Suriye'deki iç savaştan kaçarak kurtuluşu Türkiye'de arayan milyonlarca mülteci de seçim sonuçlarını takip ediyor. 31 Mart'ta güven tazeleyecek bir hükümet, Suriyelilerin eve dönüşü için daha fazla umut olacak. Fırat'ın doğusundaki terör varlığını bitirme kararlılığında olan Türkiye'nin bu yöndeki adımları Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatları ile temizlenen bölgelerde olduğu gibi yaşamın normalleşmesi ve mültecilerin vatanlarına dönüşü anlamına geliyor.

FİLİSTİNLİLERİN KULAĞI TÜRKİYE'DE

İsrail'in zulmü altında yaşam mücadelesi veren Filistin haklının da gözü kulağı Türkiye'deki seçimlerde. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yıl önce "one minute" çıkışı ile Filistin halkına zulmeden İsrail'in uygulamalarına en sert tepkiyi dünya gündemine taşıdı ve bu duruşu Kudüs'ün başkent olarak ilan edilmesi ve Golan Tepeleri'nin tek taraflı ilhakına tepki olarak günümüzde de sürdürdü. Türkiye uluslararası platformda Filistin'in sesini duyurmak için çaba gösterirken bir taraftan da Filistin halkının daha iyi şartlarda yaşaması için araç gereç yardımından gıda desteğine, eğitimden diplomasiye yardımlarını esirgemiyor.

RAHAT NEFES ALACAKLAR

Myanmar hükümetinin evlerinde çıkarıp ölüme terk ettiği ve dünyanın gözlerini kapadığı Arakanlı Müslümanlar da Türkiye'den gelecek haberleri bekliyor. Güçlü Türkiye sayesinden rahat bir nefes alabilen Arakanlı Müslümanlar, kendilerine yardım eden tek ülkenin onları yalnız bırakmaması bekliyor. Türkiye'nin insani yardımları ve destekleri ile Arakan Müslümanları rahat bir nefes alabildi.

SOMALİ DE YAKINDAN İZLİYOR

Türkiye dışında dünyanın unuttuğu kara kıtada yaşam mücadelesi veren Somali halkı da Türkiye'yi izliyor. Türkiye'deki seçimlerin sonuçları Somalilerin umutlarının sürmesi açısından büyük önem taşıyor. Batılı ülkelerin sömürmek için hesap yaptığı Afrika'ya ise Türkiye yardım için gitti. Somali başta olmak üzere Afrika'da açlıkla boğuşan milyonlara Türkiye yardım gönderdi. Türkiye o bölgelerde kurduğu hastaneler ile hastalara şifa, açtığı okullarla çocuklara umut, inşa edilen su kuyuları ile o bölgeye can suyu götürdü.

Fazlı Şahin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber