Belediyeden seçim kuponu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Temmuz 2007 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 100 ile 300 YTL arasında değişen yardım kuponlarını seçim öncesinde dağıttı. Bu yardımlar ramazanda dağıtılıyordu

AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, seçimlerin hemen öncesinde yoksul ailelere alışveriş kuponu dağıtmaya başladı. Rakip partilerin tepkisine neden olan alışveriş kuponlarını alan vatandaşlar, belediyenin aynı kuponları en son ramazan ayında dağıttığını belirtti.

Eminönü ilçesinde, pazartesi günü bir belediye görevlisi, belediyeye kayıtlı yoksulların bulunduğu adreslere giderek 100-300 YTL arasında değişen alışveriş kuponları dağıttı. Migros, Kiler, Şok, Tansaş ve Kim mağazalarında geçerli olan, tütün ile alkolü kapsamayan alışveriş kuponlarını alan vatandaşlar, belediyenin daha önce ramazan ayında aynı şekilde alışveriş kuponu dağıttığını söyledi.

Sosyal Yardım Kuponu'ndan, bazı yoksullara 4 adet, bazılarına da 8 ile 12 adet arasında dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yazısının bulunduğu klasörler içinde dağıtılan kuponu alanlardan biri de Küçükayasofya Mahallesi Özbekler Sokak'ta yaşayan Ş.Y.

Kendilerine 200 YTL'lik alışveriş kuponu verildiğini belirten Y., "Geçtiğimiz ramazan bayramında da 100 YTL'lik dağıtmışlardı. Eminönü Belediyesi'ne de kayıtlıyız. Oradan da erzak ve kömür yardımı alıyoruz" dedi. Aynı sokakta oturan Z.Ş. ise görevlinin kendisine 100 YTL'lik kuponu imza karşılığı verdiğini anlattı.

Şehsuvar Sokak'ta oturan F.T. de 200 YTL'lik kupon aldığını belirtti. Sarımsak Sokak'ta oturan ve ramazan ayında yardım aldığını belirten B.Ç., komşularının bu defa da 200 YTL'lik kupon verildiğini, ancak kendisine verilmediğini söyledi.

Nişanca Mahallesi'nde yaşayan H.Ö. ise 100 YTL'lik alışveriş kuponu verilmesine tepki gösterdi. Birçok kişiye 200-300 YTL'lik yardım dağıtıldığını anlatan Ö., ramazanda 100 YTL alabildiğini söyledi. N.İ. de 200 YTL'lik 8 kuponla alışveriş yaptığını belirtti. Bu arada kupon dağıtımının Cankurtaran, Demirtaş, Katip Kasım mahallelerinde de yapıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber