MHP: Ücretlilerin vergi oranlarını 5 puan indireceğiz

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 14 Temmuz 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadir Boy 22 Temmuz seçimlerinde iktidara gelmeleri halinde, mükelleflere teşvik ve ödül sistemi getireceklerini söyledi

MHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Kadir Boy, MHP'nin ekonomi politikalarını anlattı. Uzun yıllar İstanbul'da Defterdar olarak görev yapan, 2005 yılında emekli olduktan sonra MHP'nin ekonomi kurmayları arasına katılan Kadir Boy, özellikle vergi alanında büyük bir değişim hazırlığı yaptıklarını belirtti. Mükellefin vergiye gönüllü uyum projesini hayata geçireceklerini kaydeden Boy, projenin ayrıntılarını şöyle aktardı:

?Mükellefe güven temel düşüncemiz olacak. Mükellefe, aldığımız verginin nereye harcandığını büyük bir şeffaflıkla ve belli periyodlarla anlatacağız. Mükellef vergisinin nereye gittiğini bilirse tam gönüllü olur. Amacımız verginin ekonominin emrine verilmesi olacak. Ayrıca mükelleflerin vergi daireleriyle olan yüz yüze temasını ortadan kaldıracağız. Böylece ikili ilişkilerde yaşanan tüm sıkıntılar ortadan kalkacak. Vergi denetim anlayışı temelden değişecek. Cari ve sektörel vergi denetimi ön plana çıkarılacak. Bunun neticesinde mükelleflere teşvik ve ödül sistemi getirilecek. Vergi yarışı olacak. ?Altın Mükellef Madalyası' almaya hak kazananlar vergi indirimi, yeşil pasaport gibi ödüllerle teşvik edilecek. Ben niye vergisini düzenli ödeyenle ödemeyene aynı vergi oranlarını uygulayayım ki? Düzenli ödeyenlerin elbette bir istisnası olacak.?

12 tedbirimiz var

Kadir Boy, vergi konusundaki değişim için 12 tedbir belirlediklerini, tüm vergi kanunlarının basit ve anlaşılır bir sistem içinde yeni baştan yazılacağını söyledi. Vergi kanunlarındaki değişikliklerle eş zamanlı olarak diğer özel kanunlarda da değişiklik yapacaklarını ifade eden Kadir Boy, şirket kuruluş süreçlerini basitleştireceklerini, bürokrasiyi asgariye indireceklerini kaydetti.

Kadir Boy, ?Yüksek katma değer ve istihdam sağlayan yatırım projelerine yüksek oranlı yatırım indirimi vereceğiz. Hiç evi olmayıp ilk defa ev alan vatandaşlara banka kredileri için ödedikleri faizi gelirlerinden indirebilme imkanı sağlayacağız. Vergi oranlarında indirime giderek ekonomide canlılık sağlayacağız ve vergi tabanını genişleteceğiz? diye konuştu.

Asgari ücretliden vergi almayacağız

Kadir Boy, menkul kıymet sermaye iratlarında uygulanan stopaj oranlarında yerli ve yabancı ayrımı yapılmayacağını, eşit oranda vergi alınacağını da söyledi. MHP'nin vergiye yönelik düzenlemelerinde öne çıkan değişiklikler şöyle:

Asgari ücretliden vergi alınmayacak. Bütün çalışanların gelirlerinin asgari ücret kadar kısmı da vergi dışı bırakılacak.

Ücret gelirleri için ayrı bir vergi tarifesi uygulanacak ve vergi oranları 5 puan daha düşürülecek.

Okullarda vergi eğitimi verilecek.

Aylık olarak verilen KDV ile muhtasar beyannameleri tek bir beyanname ile verilir hale getirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber