3 büyükşehir, HDP desteğiyle Millet İttifakına geçti

Ankara, Mersin, Adana gibi büyükşehirler Millet İttifakına geçti. Bu sonuçlar da HDP desteği açık şekilde belli oldu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Nisan 2019 08:47, Son Güncelleme : 01 Nisan 2019 08:53
3 büyükşehir, HDP desteğiyle Millet İttifakına geçti

Millet İttifakı HDP desteğiyle Ankara, Mersin, Antalya, Adana gibi büyükşehir belediyelerini aldı.

Ankara'da, HDP'nin %6,40'lık oyu, aday çıkarmadığı için bütünüyle sıfırlandı.

MERSİN

Mersin'de HDP'nin %17'ye yaklaşan bir oyu bulunuyordu. Bu oy bütünüyle sıfırlandı ve CHP Mersin'de ilk kez %45 oy oranına ulaştı.

ADANA

Adana'da HDP'nin yüzde 13,5'lik bir oyu bulunuyordu. HDP aday çıkarmadığı için bu oy oranı sıfırlandı ve Adana'da İyi Parti destekli CHP adayı %53 oy oranına ulaştı

ANTALYA

Antalya'da HDP'nin %7'lik bir oyu bulunuyordu. HDP bu ilde de aday çıkarmadı. %7'lik oy bütünüyle sıfırlandı ve CHP ilk kez bu ilde , İyi Parti ve HDP desteğiyle, %50 oy oranına ulaştı.

HATAY

Hatay'da HDP'nin %11'lik bir oyu bulunuyordu. HDP bu ilde aday çıkarmadığı için, İyi Parti ve HDP desteğiyle, CHP'nin bu ildeki oyu %55'e ulaştı.

İZMİR

İzmir'de HDP'nin %11,5'lik bir oy oranı bulunuyordu. Bu ilde CHP, İyi Parti ve HDP desteğiyle %58 gibi rekor bir oy oranına ulaştı. HDP, bu ilde de aday çıkarmadığı için oy oranı sıfırda kaldı.

İSTANBUL

İstanbul'da şu an kesin sonuçlar belli olmamakla birlikte, HDP'nin 24 Haziran seçimlerinde varolan %12'lik oy oranı, Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'na gitti. CHP ilk kez İstanbul'da %48 oy oranına ulaştı.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber