Sezer, Atatürk'e şöyle şikayet edildi: 'Yüce Türk, sen olsaydın Türkiye böyle mi olurdu?

Haber Giriş : 15 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek Başkanı Koç Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: ''Bizler, tartışmalı rektör atamalarını gerçekleştiren sayın Sezer'e hangi objektif, genel ve hukuki ölçüye göre davrandığını bir kere daha Atatürkümüz'ün huzurunda sormak istiyoruz."

DEMOKRAT Öğretim Elemanları Derneği, Sezer'in Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne, seçimde en yakın rakibine 3 kat fark atan Prof. Rıza Ayhan'ı atamamasını protesto için Anıtkabir'i ziyaret etti.

DERNEK Başkanı Prof. Şükrü Koç, Özel Defter'e, "Sezer'in, hangi ölçüye göre davrandığını huzurunda sormak istiyoruz. Yüce Türk, sen olsaydın Türkiye böyle mi olurdu" diye yazdı. Prof. Şükrü Koç başkanlığında Anıtkabir'e çıkan öğretim üyelerine Türk Eğitim-Sen Başkanı Suayip Özcan da destek verdi.

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne, üniversitede yapılan seçimde en fazla oyu alan Prof. Dr. Rıza Ayhan'ın atanmamasını protesto amacıyla Anıtkabir'i ziyaret eden Demokrat Öğretim Elemanları Derneği'ne, Gazi Üniversitesi öğretim elemanları ile Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan da destek verdi.

Dernek Başkanı Prof. Dr. Şükrü Koç ve beraberindekiler cüppeleriyle, Büyük Önder Atatürk'ün huzuruna çıktı. Koç Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: ''Bizler, tartışmalı rektör atamalarını gerçekleştiren sayın Sezer'e hangi objektif, genel ve hukuki ölçüye göre davrandığını bir kere daha Atatürkümüz'ün huzurunda sormak istiyoruz. Yüce Türk, sen olsaydın Türkiye böyle mi olurdu?'' Koç, Anıtkabir'den ayrılırken de Sezer'in, 2000 yılında söylediği "En çok oyu alan rektör adaylarının liste dışı bırakılması YÖK'ün üniversitelerin demokratikleşmesinin önünde engel olduğunu açıkça göstermektedir" sözlerini hatgırlattı.

Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber