Güneydoğu'nun ÖSS'deki başarısızlığı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerindeki milli eğitim müdürleri, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile ilgili durumlarını değerlendirdi. İl müdürleri, başarı sıralamasında gerilerde yer almalarının ön önemli nedenleri olarak öğretmen sirkülasyonu ile öğrencilere uygun çalışma koşullarının sağlanamamasını gösteriyorlar.

ÖSS'de Türkiye sıralamasında gerilerde kalan Güneydoğu'daki başarısızlığın en büyük nedeninin sosyo ekonomik sebepler ve öğretmen sirkülasyonu olduğu bildirildi. 2007 yılındaki ÖSS'nin Türkiye sıralamasında Batman 50, Diyarbakır 46, Mardin 74, Siirt 71, Şırnak ise 80. sırada yer aldı. Son yıllarda ÖSS Türkiye sıralamasında en başarısız iller arasında gösterilen Şırnak'ın Milli Eğitim Müdürü Ömer Birlik, başarısızlığın en büyük nedeninin öğretmen sirkülasyonundaki artış olduğunu söyledi.

Birlik, ''Bölgede yaşanan sıkıntılar nedeniyle her geçen gün artan göç ve nüfus artışı, başarısızlığı beraberinde getiriyor. Çünkü nüfus artışının ortaya çıkardığı kalabalık aileler ve beraberinde öğrenci ile veli diyaloğunun yetersizliği, elverişsiz çalışma ortamı öğrencinin başarısını büyük oranda düşürüyor'' dedi. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, ÖSS sıralamasında 2006 yılında 60. sırada yer alan ve bu yıl 46. sıraya yükselen başarının sağlanması için öncelikli olarak öğrencinin ortamının iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Mardin Milli Eğitim Müdürü Selim Uran, yıllardır ilköğretimde yaşanan sorunların ortaöğretime de yansıdığını söyledi. ÖSS'de illerin başarı sıralamasında 74. sırada olduklarını belirten Uran, ''2006 yılında Mardin 78. sıradayken, bu yıl 4 sıra yükseldi. Bu bizim için memnuniyet verici bir başarıdır. Kentimizdeki ve ilçelerdeki

Anadolu liseleri henüz mezun vermedi. Anadolu öğretmen lisesi yeni mezun verdi. Mardin'de hala bir özel okul yok'' dedi.

Batman Milli Eğitim Müdürü Şinasi Soyer de ÖSS Türkiye sıralamasında 53. sıradan 50. sıraya yükseldiklerini söyledi. Siirt Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Demirci ise ÖSS Türkiye sıralamasında 71. sırada yer almalarının en büyük nedeninin öğretmen sirkülasyonu olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber