Yatırım ve üretime devam

Seçimlerin ardından güçlü ekonomi için kolları sıvayan patronlar, "Ülkemizin üzerinde hesapları olanlara en güzel cevabı yatırım ve üretimle vereceğiz" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Nisan 2019 09:20, Son Güncelleme : 02 Nisan 2019 09:09
Yatırım ve üretime devam

31 Mart yerel seçimlerinin ardından iş dünyasının önde gelen temsilcileri, "daha güçlü bir şekilde yatırıma ve üretime devam" mesajı verdi.

Seçimlerin tamamlanmasıyla belirsizliğin ortadan kalktığını söyleyen iş insanları SABAH'a yaptıkları değerlendirmede, "Halkın iradesi sandığa yansımıştır. Zaman dış saldırılara karşı ülkemizi güçlü tutma zamanıdır. Bunun için biz iş dünyası olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Parti ayrımı gözetmeksizin ülkemizi ayağa kaldırmak için el ele vermeliyiz. Ülkemizin üzerinde hesabı olanlara, en güzel cevabı yatırımlarımızla vereceğiz. İşadamı yatırımda frene basmaz" dedi. Seçimi geride bırakan hükümetin daha güçlü bir şekilde ekonomiye ve reformlara konsantre olacağını anlatan patronlar, yapısal reformların da derhal hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Nafi Güral/NG Holding Kurucu Başkanı

BELİRSİZLİK ORTADAN KALKMIŞTIR

Buülkede yaşayan iş insanları olarak yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizin güçlenmesi için üzerimize düşen görevleri yapıp, var gücümüzle çalışacağız. Belirsizlik ortamında azalmış olan istihdam ve yavaşlama artıya geçecektir. Bir daha yavaşlama olmaması için aldığımız dersleri iyi değerlendireceğiz. Ertelenmiş taleplerin hayata geçirilmeye başlayacağını, ekonominin ve siyasi ortamın rayına oturacağını düşünüyorum. İnşallah 2019'da hedeflenen büyümenin daha büyük oranlarda gerçekleşmesini bekliyorum.

Fuat Tosyalı/Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı

SEÇİM BİTTİ İŞİMİZE BAKACAĞIZ

Seçİmlerİn geride kalmış olması ekonomiye odaklanma fırsatı sunacaktır. Bundan sonra da yatırımlarımıza aralıksız devam edeceğiz. Önümüzde uzun bir seçimsiz dönemin olması ciddi bir avantaj sağlayacaktır. Ekonomide yaşanan türbülans alınan proaktif tedbirlerle çok geride kaldı. Bizler sanayici olarak üzerimizce düşen her şeyi yapmaya hazırız. Bundan sonra işimize bakacağız. Sanayicinin işi yatırım yapmak ve üretmektir.

Bülent Eczacıbaşı/Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı

İHRACATA DAYALI BÜYÜME

Son yıllarda art arda farklı nitelikte şoklara maruz kalan Türkiye, bunların etkilerini azaltmak üzere olağanüstü önlemler almak zorunda kaldı. Geçmiş deneyimlerimizden toplumda kazananlarla kaybedenlerin olamayacağını gördük. Ya hep beraber kazanacağımızı ya da hep beraber kaybedeceğimizi öğrendik. Artan ihracatın yanı sıra turizmdeki olumlu gelişmeler ekonomiye destek oluyor. Ekonomik modelini de yenileyen Türkiye, mal ve hizmet ihracatına dayalı bir büyüme modeline geçmeyi başarabilecektir.

Abdülkadir Konukoğlu/Sanko Holding Onursal Başkanı

BİZE DAHA FAZLA GÖREV DÜŞÜYOR

Seçimlerin sonuçlanmış olmasının ekonomiye olumlu etki yapacağını düşünüyorum. Çünkü artık hükümet daha yoğun bir şekilde ekonomiyle ilgili tedbirler alacaktır. Zaten Cumhurbaşkanımız ekonomi ile ilgili bir paket hazırladıklarını söylemişlerdi. Önümüzde dört buçuk yıllık seçimsiz bir dönem var. Bu süreçte hepimiz birbirimize sarılarak tekrar ülkemizi ayağa kaldırmalıyız. Yatırım ve üretim olmadan ekonomi ayağa kalkamaz. Bu nedenle biz sanayicilere her zamankinden fazla görev düşüyor. Ekonomimizi güçlü tutarak, hep birlikte dış saldırılara karşı kalkan oluşturmalıyız. Yatırım ve üretimi daha da güçlendirmeliyiz.

İbrahim Çeçen/IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı

TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÜLKE

Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte ekonomide hızlı bir toparlanma bekliyorum. Yerel seçimler Türkiye ekonomisi için de çok önemli bir eşikti. Artık ekonomideki mevcut sorunlar reel olarak ele alınacak ve kısa sürede çözüme ulaştırılacaktır. İş dünyası olarak buna inancımız tam, karamsarlığa gerek yok. Yapısal reformlarla ekonomi kısa sürede rayına oturacaktır. 2019'un geneli için umutluyum. Unutmayalım ki, Türkiye çok büyük bir ülkedir. Geçmişte bundan çok daha derin krizler yaşadık ve hepsini de başarıyla atlattık. Seçimlerin bitmiş olması nedeniyle ekonomide hızlı bir toparlanma bekliyorum. Bir takım revizyonların yapılma ihtimalini de kuvvetli buluyorum. Bizim iş insanları olarak şartlar ne olursa olsun frene basmak gibi bir lüksümüz olmaz.

Abdullah Kığılı/Kığılı Yönetim Kurulu Başkanı

İŞİMİZE KONSANTRE OLACAĞIZ

İş alemi olarak artık geleceğe daha umutla bakıyoruz. Çünkü seçimler ister istemez belirsiz bir ortam yaratıyordu. Halkımız seçimini yaptı. Bizler de iş insanları olarak ülkemizin geleceği için yatırım yapmaya ve istihdam yaratmaya devam edeceğiz. Bundan sonra işimize konsantre olacağız.

Demet Sabancı Çetindoğan/Demsa Yönetim Kurulu Başkanı

TÜRKIYE İÇİN İŞ ZAMANI

Şimdi Türkiye için, Türk halkı için iş zamanı. Artık geleceğe bakmak gerek. Türkiye'nin geleceğini, bekasını ilgilendiren konular üzerinde titizlikle durarak projelere odaklanmalıyız. Mevcut yatırımlarımızda hedeflediğimiz bütçeye sadık kalarak ilerleme çabasındayız. Her zaman olduğu gibi amacımız işimizde, projelerimizde Türkiye adına ilerlemek. Seçim sonuçları, güzel Türkiye'mize hayırlı uğurlu olsun.

Hamdi Akın/Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı

SİHİRLİ KELİME BÜYÜMEK

Türkiye bu yılın ikinci yarısından itibaren çok ciddi bir dönüşüm süreci yaşayacak. Ekonomi yönetimimiz söz konusu süreci çok başarılı şekilde yönetiyor. Bunun meyvelerini yılın ikinci yarısından itibaren alacağız. Ekonomimiz dışarıdan müdahale edilemeyecek kadar büyük ve güçlü. Daha da büyütmek için inadına yatırım yapmalıyız. Sihirli kelime büyümek.

Ali Kibar/Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı

YABANCILAR DAHA AKTİF OLACAK

Seçİmlerİgeride bırakan ekonomi yönetimi, yapısal reformlar konusunda önemli adımlar atılacaktır. Hükümetin daha etkin ekonomi politikalarını ajandasına alacağını düşünüyorum. Bu dönemde uluslararası yatırımcılar daha aktif olacaktır. Enflasyon hükümetin tahmininden de daha iyi olacaktır. Turizmde yaşanan olumlu seyri dikkate almak gerek.

Adnan Polat/Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

Bundan sonra oluşacak birlik, beraberlik ve barış havası ekonomiye de pozitif etki yapacaktır. Bugüne kadar çok kriz yaşadık. Bunu da başarıyla atlatacağımıza inanıyorum. Yeter ki ülkemizde huzurlu bir ortam olsun. Bizler iş insanları olarak hızla yol alıp yatırıma devam ederiz. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

SEÇİM BİTTİ EKONOMİYE DÖNELİM

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: Ülkemizin yeniden büyüme trendini yakalaması ortak gayemiz. Yapısal değişimlerin bir an önce hayata geçirilmesi için elimizden gelen her desteği sağlamaya hazırız.

DEİK Başkanı Nail Olpak: Türkiye yerel seçimlerin ardından ekonomi alanındaki yapısal reformların hızlanacağı bir döneme girdi. Bundan sonra önemli olan daha çok çalışmak, daha çok üretmek, istikrarlı ve dengeli bir şekilde büyümektir.

TÜSİAD: Önümüzdeki seçimsiz dönem ekonomik, sosyal ve siyasal reform gündemimiz için önemli bir fırsattır. Yatırım ortamı, eğitim, dijital dönüşüm ve iş piyasası başta olmak üzere tüm alanlardaki yapısal reformlarda hızla ilerlenmesini temenni ediyoruz.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: 4.5 yıllık seçimsiz bir döneme giriyoruz. Bundan sonra Türkiye'nin ilk gündem maddesi ekonomi olmalı. Bu süreyi, kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz.

İTO Başkanı Şekib Avdagiç: Hükümetimizin, önümüzdeki 4.5 yılı ekonomiyi daha da güçlendirecek yapısal reform dönemi ilan edeceğinden eminiz. Ekonomi dışı etkileri bertaraf ederken, reel sektörü güçlendirecek, köklü ve yapısal reformlarla yolumuza devam etmemiz gerekiyor.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir: Artık seçim atmosferinden çıkmalıyız. Gündemimiz üretim seferberliği ve ekonomi olmalı. Yapısal reformların, özellikle mesleki eğitim reformunun süratle gerçekleştirilmesi için çaba göstermeliyiz .

ATO Başkanı Gürsel Baran: Önümüzde 4.5 yıl seçimsiz bir dönem var. Bu dönemde, ekonomimizde katma değerli üretimi sağlayacak yapısal reformları tamamlayalım.

TİM Başkanı İsmail Gülle: Tüm kurumlarımızla birlikte siyasi istikrarın sağladığı güven ve destekle, 2023 ve 2030 hedeflerine ulaşmak üzere, ihracatımız için mücadelemizi bir saniye durmaksızın sürdürüyoruz. Hedefimiz, dış ticaret fazlası veren Türkiye.

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu: Ülkemizi tekrar kalkındırma zamanı gelmiştir. Zaman, seçimin gerginliklerini unutma, ülkemiz ekonomisini kaldığı yerden kalkındırma zamanıdır.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: Artık seçim sürecini hızla geride bırakalım, gündemimizi ekonomiye, tarıma çevirelim.

YASED: Ülkemizin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlayacak yatırımların arttırılmalı. Bu hedefle önemli çalışmalara imza atılmasını diliyoruz.

TÜRKONFED Başkanı Orhan Turan: Yerelden ulusala ve küresele uzanan kalkınma hamlesi, kentlerimizin rekabetçilik ve marka gücünü geliştirmekten geçiyor.

İNTES Başkanı Celal Koloğlu: 4.5 yıllık seçimsiz bir döneme girdik. Bu, ekonomide finansal reformlara odaklanabilmek açısından önemli bir fırsat olacaktır.

FERİDE CEM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber