İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'İngilizce eğitim seti' adı altında dolandırıcılık

Dolandırıcıların yeni hedefi üniversiteliler. Kampüslere sızan sahtekarlar türlü numaralarla 'İngilizce eğitim seti' sattıktan sonra 14 günlük cayma süresini oyalayarak geçirtiyor. Süre dolunca da icra takibi başlatıyor

Kaynak : Posta
Haber Giriş : 02 Nisan 2019 09:30, Son Güncelleme : 02 Nisan 2019 09:33
'İngilizce eğitim seti' adı altında dolandırıcılık

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, İngilizce eğitim seti satışı altında yeni bir dolandırıcılık yönteminin geliştirildiğini ve yılbaşından bu yana konuyla ilgili 100'lerce şikayet aldıklarını söyledi.

ANINDA İCRAYA VERİYORLAR

Aydın Ağaoğlu, "Üniversiteli gençlere kapıda satış sözleşmesi imzalatarak eğitim seti satıyorlar. 'Kullanın, beğenmezseniz 14 gün içinde iade var' diyorlar, bu da öğrenciye cazip geliyor. Ancak telefonda sözleşmeyi iptal ettik deseler de asla iptal etmiyorlar" dedi.

Ağaoğlu şöyle devam etti: "Telefondaki ifade, sözlü olduğu için hukuki bir geçerliliği yok. Sahtekarlar 14 günlük süreyi oyalayarak geçirdikten sonra 3 bin liralık eğitim setini alanları arayarak setin parasını istiyorlar. Mağdurlar her ne kadar, 'Ben sizi aradım, iptal ettirdim' deseler de bir sonuç çıkmıyor. Bu süreçte de hemen icra işlemleri başlatıyorlar."

KILIFINI DA BULMUŞLAR

Tüm bu durumun yasalara uygunmuş gibi yapılması nedeniyle hakem heyetleri ve tüketici merkezlerine giden mağdurların bir sonuç alamadığını ifade eden Ağaoğlu, "Mağduriyetler anlatılıyor ama çoğunlukla ret kararı veriliyor. Çünkü ortada satış sözleşmesi ve ödenmeyen borç var. davayı kaybeden vatandaş aynı zamanda karşı tarafın avukatlık ücretini de ödemek zorunda kalıyor" dedi.

VELİLERİ DE ARIYORLAR

Bu sahtekarların diğer bir yöntemi de ilk ve orta öğretimde okuyan öğrenci velilerini arayarak, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geleceklerini söyleyerek kendilerini eve davet ettirmeleri. Aydın Ağaoğlu bununla ilgili de şu uyarıda bulundu:

"Bu kişilere öğrencinin velisinin cep numarasını, ev adresini, ders notlarını kimler aktarıyor mutlaka araştırılmalı ve soruşturma başlatılmalıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber