CHP'nin talebiyle Sancaktepe'de bütün oylar yeniden sayılacak

CHP'nin Sancaktepe İlçe Seçim Kurulu'na sandıkların tamamının yeniden sayılması için yaptığı başvuru kabul edildi. Sancaktepe birinci bölgede sandıkların tamamı yeniden sayılacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Nisan 2019 21:13, Son Güncelleme : 02 Nisan 2019 21:24
CHP'nin talebiyle Sancaktepe'de bütün oylar yeniden sayılacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, bir basın toplantısı düzenleyerek İstanbul'daki itirazlarla ilgili son durumu değerlendirdi.

AK PARTİ'NİN TALEBİNE OLUMSUZ YANIT, CHP'NİN TALEBİNE OLUMLU YANIT

Sancaktepe ilçesinde de "büyükşehir oylarının" yeninden sayılması yönünde ilçe seçim kuruluna talepte bulunduklarını belirten Yavuz, bu talebin incelenmeye değer bulunmadığını, ancak CHP'nin "Sancaktepe Belediyesi" ilçe oylarının yeniden sayılması talebinin incelenmeye değer bulunduğunu söyledi.

Ali İhsan Yavuz konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Çok ilginç bir örnek vermek istiyorum: Biz, Sancaktepe'de Büyükşehir oylarının yeniden sayılması ve geçersiz oyların sayılması istikametinde bir müracaatta bulundu. CHP de Sancaktepe'ye bir müracaatta bulundu. Ancak onlar "büyükşehir" değil de "Sancaktepe Belediyesi'ne" ilişkin oyların yeniden sayılmasını talep etti.

"BÜYÜKŞEHİR'İN YENİDEN SAYIMINA RET, İLÇE BELEDİYESİNİN YENİDEN SAYIMINA KABUL"

Sancaktepe, bizim Büyükşehir'in oylarının sayımına ilişkin talebimizi reddetti. İncelemeye değer bulmadı daha doğrusu. Ama CHP'nin, Sancaktepe Belediyesi'ne ait oyların yeniden sayımına dönük talebini oy çokluğuyla incelemeye değer buldu ve kabul etti. Çok ilginç değil mi sizce?"

BİRGÜN GAZETESİNDE YER ALAN HABER

CHP'nin Sancaktepe İlçe Seçim Kurulu'na sandıkların tamamının yeniden sayılması için yaptığı başvuru kabul edildi. Sancaktepe birinci bölgede sandıkların tamamı yeniden sayılacak.

Sancaktepe'de resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, AKP Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü yüzde 49.88, CHP Belediye Başkan Adayı Özgen Nama yüzde 47.2 oranında oy almıştı.

Birgün'de yer alan habere göre, CHP'nin Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, bugün CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Fethi Açıkel, CHP Hukuk Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Prof. İbrahim Kaboğlu ve Muğla milletvekili Mürsel Alba ve büyük bir seçmen kitlesi eşliğinde Sancaktepe İlçe Seçim Kurulu'na sandıkların tamamının yeniden sayılması için yazılı başvuru yaptı. Bu başvuru sonucunda, Sancaktepe Birinci Bölge'de bütün sandıkların yeniden sayılması karar alınırken, Sancaktepe İkinci Bölge'de karar için değerlendirme sürüyor.

İtiraz dilekçesinin verilmesinin ardından açıklama yapan Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Özgen Nama, "Sandıklarda yapılan manipülasyonlara itiraz etmek için 2 gündür 48 saat aralıksız uyumadık. Tüm avukat arkadaşlarımız ve milletvekili genel başkan yardımcılarımız Profesör İbrahim Kaboğlu hocamızın eşliğinde yüzlerce mazbataya itirazlarımızı yaptık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber