'150 bin yeni öğretmen alınmalı, sınıflar 30 kişilik olmalı'

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Temmuz 2007 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim eski Bakanı AK Parti 1. sıra Millet Vekili adayı Mehmet Sağlam Memur-Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Şubesi tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı. Burada Sağlam, "Başbakanımız 'gel' dedi, geldik. Cumhurbaşkanlığı için de bir talebim olmadı, ismimizi gündeme getirdiler" dedi.

Yimpaş otelde düzenlenen toplantıda eğitimcilerin sorunlarını dinleyen Sağlam, AK Parti'ye gelirken kendisinin bakanlık talebinin olmadığını ifade etti.

Sağlam, "Ben Kahramanmaraşlılar'dan oy istemeye geldim. AK Parti'ye 8 milletvekili istemeye geldim, ben bunu istiyorum. Diğerleri 22 Temmuz'dan sonra düşünülecek konular" dedi.

Kendilerinin 8 yıllık eğitime destek verdiğini hatırlatan Sağlam, "Ama maalesef eğitimde alt yapı yok, hazırlıksız yakalandık. Hatta önümüzdeki yıllarda 12 yıl olsun diyoruz, ancak 8 yıllık eğitimle köy çocuklarının önü kesildi. Çocuklarımız önce köyde okuyordu, sonra şehirde bir yakınının yanında ortaokula gidiyordu, sonra lise ve üniversite. Böylece köyden birçok ilim adamımız çıkıyordu. Biz bu konuyu bizatihi yaşadık."

Geçtiğimiz dönemde bütçeden en çok payın milli eğitime ayrıldığını vurgulayan Sağlam, "Dünya standartlarını yakalamamız için asgari 150 bin yeni öğretmen alınmalı ve sınıflar 30 kişilik olmalı. İşte bunu yakaladığımız zaman zorunlu eğitim 8 değil, 12 yıl bile olsun" diye konuştu.

Öğretmenlerin maaşlarının da diğer üniversite mezunlarıyla aynı olması gerektiği görüşünü savunan Mehmet Sağlam, "Sizlere soruyorum; bir makine mühendisinden, bir mimardan, bir ziraat mühendisinden, bir validen, bir kaymakamdan öğretmenin ne farkı var? Öğretmenimiz de adam gibi maaş almalı" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber