Pavyonda hesap ödemeyen hâkim ve savcılara inceleme

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 17:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu Adliyesi'nde görev yapan 3 savcı ve 2 hakimin gittikleri pavyonda hesap ödemedikleri ve Rus hayat kadınlarıyla ilişkileri olduğu ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı hakim ve savcılar hakkında inceleme başlatırken, pavyon sahipleri gözaltına alındı. 2 savcının görev yerleri değiştirildi.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, Beyoğlu Adliyesi'nde görev yapan 3 savcı, 2 hakim ve 2 zabıt katibi hakkında inceleme başlattı. İnceleme yapmaları için görevlendirilen müfettişler hakim ve savcıların Beyoğlu'nda bulunan Hisar Pavyonu ve Foli Berjer gece kulübünde Rus hayat kadınları ile yakın ilişki içinde olduklarını tespit etti.

Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne Beyoğlu Adliyesi'nde görevli hakim ve savcılarla ilgili bir ihbar mektubu geldi. Mektupta, hakim ve savcıların Hisar Pavyonu ve Foli Berjer gece kulübüne sık sık gittiği, hesap ödemeden çıktığı ve Rus hayat kadınları ile yakın ilişki içerisinde olduğu iddia ediliyordu. İhbar mektubunun ardından harekete geçen Adalet Bakanlığı, konuyu incelemesi için geçtiğimiz haftalarda Beyoğlu Adliyesi'ne müfettiş gönderdi. Adalet Bakanlığı müfettişinin, incelemesini tamamlayıp Ankara'ya döndüğü, raporunu henüz yazmadığı öğrenildi.

Haklarında inceleme başlatılan savcılardan birinin bir futbol kulübünün disiplin kurulu başkanı olduğu belirtildi. Müfettişlerin haklarında inceleme başlattığı iki savcının görev yeri ise kararname ile değiştirildi. Savcılardan biri Gaziosmanpaşa'ya, diğeri Eyüp Adliyesi'ne gönderildi. Savcı, hakim ve zabıt katiplerinin ifadelerini alan Adalet Bakanlığı müfettişinin, raporunu yazdıktan sonra Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne teslim edeceği öğrenildi. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü, müfettiş raporunda yer alan bilgilere göre hakim ve savcılar ile ilgili meslekten ihraç, kınama, uyarı, yer değiştirme veya ceza verilmesine yer olmadığına daire görüş bildirerek inceleme dosyasını Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) sunacak.

Aralarında Adalet Komisyonu üyesi bir hakimin de olduğu belirtilen hakim ve savcıların Rus hayat kadınları ile birlikte çekilmiş görüntü CD'leri de Adalet Bakanlığı'na ulaştırıldı. Pavyon sahipleri gözaltına alındı. Rusya'dan manken olma hayali ile Türkiye'ye gelen genç kızların vizelerine el konulduktan sonra pavyonlarda çalışmaya zorlandıkları tespit edildi. Pavyonlarda yapılacak aramalar için güvenlik güçlerinin Beyoğlu Adliyesi'nden izin aldığını belirten yetkililer, arama kararı verildikten sonra haklarında inceleme başlatılan hakim ve savcıların pavyon sahiplerini arama konusunda haberdar ettikleri öğrenildi. Müfettişler, yaptıkları inceleme sırasında hakim ve savcıların pavyon sahipleri ile yakın arkadaşlık kurduklarını tespit etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber