AKP adayı Saffet'e saldırı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Ardahan Milletvekili Adayı Saffet Kaya ve beraberindekiler, seçim gezisi için gittikleri Ardahan'ın Damal İlçesi'ne bağlı Yukarı Gündeş Köyü'nde silahlı bir grubun tacizine uğradı. Çıkan arbedede 2'si silahla olmak üzere 3 kişi yaralandı. Yaralılar Ardahan Devlet Hastanesi'nde kaldırılırken, jandarma 3 kişiyi gözaltına aldı.

Olay bugün saat 18.30 sıralarında Atatürk'ün siluetinin göründüğü Yukarı Gündeş Köyü yaylasında meydana geldi. Yaklaşık 15 kişilik grupla birlikte yaylaya giden AKP'nin birinci sıra milletvekili adayı Saffet Kaya'nın CHP'li oldukları öne sürülen 100 kişilik bir grup tarafından yolu kesildi. Gruptaki bazı kişilerin küfürlü hakarette bulunması üzerine Saffet Kaya, olayın büyümemesi için partililerle birlikte geri dönmek istedi.

Bu sırada kimliği tespit edilemeyen ve aşırı alkollü olduğu söylenen bir kişi silahına sarıldı. Saffet Kaya'nın anonsunu yapan Turgay Derin'in kafasına silahın kabzası ile vurarak yaralayan saldırgan, ardından ateş açarak 2 yandaşını biri bacağından, diğerini ise ayağından yaraladı.

Köylülerin araya girmesi ile Saffet Kaya ve partililer, olay yerinden uzaklaştırıldı. Yaralanan 3 kişi Ardahan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sağlık durumları iyi olan Yukarı Gündeş Köyü'nden iki kişi ayakta tedavi edilerek taburcu oldu. Turgay Derin ise tedavi altına alandı. Jandarma olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı.

CHP'Lİ VEKİLDEN HASTANE ZİYARETİ

Olayı duyar duymaz hastaneye giden CHP milletvekili Ensar Öğüt AKP'lilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bunun çok üzücü bir olay olduğunu söyleyen Öğüt, ?Kaya ve arkadaşlarına saldıranlar kesinlikle CHP'li değil. Turgay Derin'i yaralayan kişi alkolün etkisi ile rasgele ateş edip iki arkadaşını yaralamış. Umarım bu tür olaylar bir daha yaşanmaz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber