MEB'in OKS Hatasını Gören Medya, ÖSYM'i Görmüyor

Memurlar.net'i takip edenler, özellikle 2007 yılı başından bu yana, ÖSYM'nin KPSS hatalarını gündeme getirdiğimizi hatırlayacaklardır. Her KPSS yerleştirmesi yüzbinlerce adayı ilgilendirmektedir. Dolaysıyla her hata, sıralamada binlerce kayma anlamına gelmektedir. ÖSYM, 2007'nin ilk tercih işlemlerinde yaptığı, "iki kez yerleştirme hatasını", kamuoyu baskısı olmadığı için atlattı. Şimdi ise yine yeterli kamuoyu baskısı olmadığı için, bir önceki yerleştirmelerde tercihleri iptal olan adayların hesabını vermemektedir. Medya, MEB'i eleştirirken ÖSYM'yi unutmamalıdır...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin son yaptığı vahim hata, nedense hala görmezden gelinmektedir. Üstelik, ÖSYM, bu hatasını geçen haftaki açıklamasında bir anlamda itiraf etmişken...

ÖSYM'nin yaptığı kurumsal hataların, adaylar nezdinde nasıl bir prestij hatası oluşturduğu, memurlar.net'te yer alan son anket'te gözler önüne serilmiştir. 13 Temmuz 2007 12:00 tarihinde yayına giren "ÖSYM'nin yürüttüğü KPSS tercih işlemlerinde torpil oluyor mudur?" anket sorusuna 3 günde 38 bin kişi oy kullandı. Ankete katılanların yüzde 75'i soruya "Evet" olarak yanıt vermiştir.

Ancak bu önemli sorun, yazılı ve görsel medyada es geçilmektedir. Medyamız OKS'yi manşetlere çekerken, yüzbinlerce adayı ilginelndiren bu sorunu görmezden gelmektedir.

Medyamızın yüznbinlerce adayı ilgilendiren bu sorunla ilgilenmesi ve ÖSYM'nin de şeffaf bir şekilde araştırılması ve soruşturulması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber