Konutta seçim durgunluğu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konut alım satımları, yok denecek kadar azaldı.

Seçim kararının alınmasının ardından giderek yavaşlayan konut alım satımlarının, son günlerde yok denecek kadar azaldığı belirtildi.

Konya Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konut piyasasında son günlerde ciddi bir durgunluk yaşandığını söyledi.

Seçim kararının alınmasının ardından konut alım satımlarının azaldığını ifade eden Çakır, sektörde giderek yavaşlayan alım satımların son günlerde yok denecek kadar azaldığını bildirdi. Bu azalmada banka kredi faizlerinin yüksekliğinin de önemli rol oynadığını vurgulayan Çakır, şunları kaydetti:

''Birçok kişi, ileriyi görmeden hareket etmek istemiyor. Seçimden sonraki gelişmeleri bekliyor. Özellikle siyasi istikrarla banka kredi faizlerinin düşeceği beklentisi var. Bu yüzden konuta talep ciddi oranlarda düştü. Türkiye genelinde durum hemen hemen aynı. Hatta bazı büyük kentlerde ev fiyatlarında düşüşler bile yaşanıyor. Konya'da konut fiyatlarında bir gerileme olmadı. Satıcı da alıcı da seçim sonrasındaki ekonomik gelişmelere göre hareket edecek.''

Çakır, seçimden sonra konut piyasasında canlanma yaşanacağını düşündüklerini belirterek, ev sahibi olmak isteyenlerin, seçim sonrasına ertelediği hayalini gerçekleştirmek isteyeceğini söyledi.

Çatır, öte yandan mezun olan üniversite öğrencilerinin evlerini boşaltması nedeniyle kiralık ev konusunda bir sıkıntı yaşanmadığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber