İmamoğlu'nun en iddialı vaadi: 2 kat metro hattı

Yeniden sayım sonuçlarına göre 17 bin oyla önde olan Ekrem İmamoğlu'nun 5 yıllık dönemde zorlu bir süreç bekliyor. Metro hattının ilk beş yıllık sürede iki katına çıkıp çıkmayacağı ise İmamoğlu'nun en çok ilgiyle takip edilecek sözü olacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Nisan 2019 00:08, Son Güncelleme : 07 Nisan 2019 00:15
İmamoğlu'nun en iddialı vaadi: 2 kat metro hattı

Ekrem İmamoğlu'nu, beş yıllık sürede zorlu bir dönem bekliyor.

İmamoğlu'nun 28 Şubat 2019'da açıkladığı projeler arasında 36 farklı başlıkta bir çok proje yer alıyor.

Örneğin bu projelerden bir tanesi şu şekilde: "İstanbullunun ulaşıma harcadığı parayı azaltacağız. Yeni bebeği olan bir anne, çocuğu 4 yaşına gelene kadar ulaşımdan ücretsiz yararlanacak. Çocuklar 12 yaşına kadar toplu taşıma araçlarına ücretsiz binecek.
Öğrencilerin aylık 85 TL olan kartını 50 TL'ye düşüreceğiz. 25 yaşın altındaki tüm gençler toplu taşıtlardan % 40 indirimli faydalanacak.
Toplu taşımada ilk aktarmalar ücretsiz olacak. "

Kırtasiye giderlerine yönelik vaat şekilde: "İstanbullunun eğitime harcadığı parayı azaltacağız. 500.000 öğrencinin kırtasiye ve üniforma masraflarını karşılayacağız. Yemekhanesi olmayan okullarda kumanya dağıtımı yapacağız."

Su fiyatlarıyla ilgili olarak verilen vaat ise şu şekilde: "Suda hanelere %40 indirim yapacağız. 5 yılın sonunda altyapı çalışmalarını tamamladığımızda, İstanbullu musluktan temiz su içebilecek.

İmamoğlu, öğrenci bursuyla ilgili olarak şunları söylemişti: Üniversite okuyan gençlerimize burs ve yurt imkanı sağlayacağız. Ailesinin durumu yetersiz toplam 75 bin üniversite öğrencisine aylık 400 TL karşılıksız burs vereceğiz. Toplamda 10 bin öğrencimizin faydalanabileceği, 500 kişi kapasiteli, 12 kadın ve 8 erkek öğrenci yurdunu da derhal hayata geçireceğiz.

Mahalle evleri için şunlar söylenmişti: "İstanbul'un 961 mahallesinde, kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve gençler için Mahalle Evleri inşa edeceğiz. İçerisinde çok amaçlı bir salonu olacak. Mahallelinin ihtiyacına göre düğün, nişan, taziye, doğum günü kutlamaları, maç izleme gibi özel etkinliklere ev sahipliği bu salonlarda yapılacak.

Metro hatları için ise İmamoğlu şunları söylemişti: "Metroya öncelik vererek söz verilip de tamamlanmayan raylı sistemleri bitireceğiz. Bugün İstanbul nüfusunun sadece %2'si metroya erişirken, yarısı yürüyerek bir metro durağına ulaşabilecek. Özellikle İhmal edilen Anadolu yakasına ağırlık verilecek. Marmaray'ın kuzeyinde iki yakadaki raylı sistemleri birbirine bağlayan yeni bir boğaz geçişi yapılacak. 5 Sene içerisinde metro hattı iki katına çıkarılacak."

Ekrem İmamoğlu'nun tüm vaatleri şu adreste yer alıyor Tıklayınız.

Beş yıllık sürede, bu vaatlerin hayata geçirilip geçirilemeyeceği, özellikle metro hattının iki katına çıkıp çıkamayacağı ilgiyle takip edilecek gibi görünüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber