Bahçeli'nin önerisi masada

MHP lideri Bahçeli'nin, "Sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin" önerisi AK Parti tarafından değerlendiriliyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Nisan 2019 07:39, Son Güncelleme : 07 Nisan 2019 08:13
Bahçeli'nin önerisi masada

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Öyle bir sistem inşa edilsin ki, sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin" önerisi AK Parti'de de değerlendiriliyor. TBMM'nin açılmasıyla beraber Büyükşehir yasasıyla ilgili yapılan çalışmalar başlayacak.

BAŞKAN EKİBİYLE GÖREVE GELECEK

Öneriye göre 30 büyükşehirde büyükşehir belediye başkan adayı ekibi ile birlikte seçime girecek. Büyükşehir belediye başkanının altında birlikte çalışacağı ilçe belediye başkanlarının ismi yer alacak. Böylelikle, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları tek pusulada olacak. Çalışmada, muhtarlarla ilgili de bir düzenlemenin yapılması planlanıyor.

AK PARTİ OLUMLU KARŞILADI

Türkiye, İstanbul'daki seçim düğümüne kilitlenirken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den farklı partilerin işbaşına geldiği büyükşehir ve ilçelerde yaşanabilecek krizlere karşı çözüm formülü geldi. İstanbul ve Ankara'da seçimi CHP'nin kazanması durumunda, belediye meclisinde AK Parti'nin çoğunluk olması nedeniyle krizlerin yaşanması beklenirken Bahçeli yeni bir sistem önerdi. Bahçeli bu çerçevede 'Büyükşehirleri seçelim, o da ilçe belediye başkanlarını seçsin' önerisini dile getirdi. Bahçeli'nin bu önerisine AK Parti'den de olumlu yanıt geldi. AK Parti kurmayları formülün üzerinde çalışılabileceğini belirtti.

BAHÇELİ'NİN FORMÜLÜ DEĞERLENDİRİLECEK

TBMM'nin açılmasıyla beraber AK Parti ve MHP çalışmalarına başlayacak. Yeni bir seçim yasası hazırlanacak, böylelikle bütün seçim yasaları tek bir çatı altında toplanacak. Çalışmaya Bahçeli'nin formülü de eklenecek.

ADAYLAR TEK PUSULADA

Çalışmaya göre 30 büyükşehirde büyükşehir belediye başkan adayı ekibi ile birlikte seçime girecek. Oy pusulasında büyükşehir belediye başkanının adının altında birlikte çalışacağı ilçe belediye başkanlarının ismi de yer alacak. Böylelikle, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları tek pusulada olacak.

MUHTARLARA DÜZENLEME

Yeni seçim yasasında muhtarlarla ilgili de bir düzenlemenin yapılması bekleniyor. Büyükşehirlerde muhtarların eskisi kadar etkin olmadığı, bu yüzden bu konuda bir düzenleme yapılacağı ifade ediliyor. Bu çerçevede muhtarlık sayısının azaltılması bekleniyor.

Nur Banu Aras

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber