Sıcak hava çıldırttı! Bir hafta sıcaklık 30 derecenin üstünde...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafta boyunca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu yağış alırken diğer tüm bölgelerde gökyüzü güneşli olacak.

İstanbul ve Ankara'da pazara kadar hava açık, sıcaklık 30 derecenin üstünde seyredecek, İstanbul 34, Ankara 35 dereceyi görecek. İzmir ve Antalya ise 40 dereceyi yaşayacak.

Yağış alan Erzurum'da gündüz sıcaklığı 21 dereceye kadar düşecek, Trabzon ise 23 derece olacak.

Alanya cıvıl cıvıl

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, hava sıcaklığının 32 dereceyi aşmasını fırsat bilen yerli- yabancı turistler sahile akın etti.

Alanya'da hava sıcaklığının 32 dereceyi aşması ardından Damlataş, Begonvil, Avsallar, İncekum ve Okurcalar plajları hınca hınç doldu. Sıcaklardan bunalan yerli- yabancı turistler plajlara akın etti. Sere serpe güneşlenip denize giren turistler, tatilin keyfini çıkardı. Bazı turistler ise su parkları ve otel havuzlarında serinlemeyi tercih etti.

Sıcak bunalttı

EDİRNE'de sıcakların bastırması ile çocuklar Atatürk Anıtı önündeki su fıskiyelerinde serinledi.

Okulların tatile girmesi ile birlikte çocuklar kentteki süs havuzlarını mesken tuttu. Deniz ya da havuza gidemeyen çocuklar, Atatürk Anıtı önündeki fıskiyelerde serinlemeyi tercih etti. Elbiselerini çıkarıp meydandaki ağacın altına bırakıp fıskiyelerde oyunlar oynayan çocuklar zabıta ekipleri tarafından sık sık uyarılmalarına aldırmayarak sudan çıkmadı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte hava sıcaklığının 35 derece olduğunu söyledi.

Beklenmeyen serinlik

KAYSERİ ve çevresinde hava sıcaklığı aniden düşerek günün en yüksek sıcaklığı 25 derece olarak ölçüldü. Bölgede 3 gün öncesine kadar 37 derece olan hava sıcaklığındaki ani düşüş, Erciyes Dağı'ndaki yaylalara çıkan göçerler ile dağın eteklerindeki yazlıklarda oturanları gece üşüttü.

Meteroloji, Kayseri ve çevresinde hafta sonu parçalı bulutlu bir hava olduğunu, yer yer mevzi yağmur yağışları görülmesinin etkisiyle hava sıcaklığında düşüş olduğunu bildirdi. Kayseri ve çevresinde 3 gün öncesine kadar gece 14- 15 derece olan hava sıcaklığı, dünden itibaren gece 8 dereceye kadar düştü. Gündüz saat 10.00 sıralarında kent merkezinde hava sıcaklığı 18, ögle saatlerinde ise 20 derece oldu. Özellikle, sabah saatlerinde ve gece arasındaki ortalama 15 derecelik düşüş nedeniyle Erciyes Dağı'nın 2 bin 150 metresindeki Tekir Yaylası'nda çadırlarda kalan göçer, arıcı ve besiciler ateş ve çadırlarda sac soba yaktı. Kent merkezinin etrafındaki Erciyes Dağı'nın eteklerindeki Hacılar İlçesi, Hisarcık, Kıranardı beldeleri, Ali Dağı'nın eteklerindeki Talas İlçesi'ndeki yazlıklarda kalanlar dün aksam üşürken evlerin balkon ve taraslarında mont, kazak giyerek oturabildi. Meteroloji uzmanları bölgede havca sıcaklığındaki düşüşlerin gece ve gündüz olmak üzere 3 gün daha süreceğini, daha sonra da hava sıcaklığında 30 derecenin üzerine çıkan önemli artışlar beklenmediğini söyledi. Kayseri'de Temmuz ayının en yüksek sıcaklığı son bir hafta önce 37 derece olarak ölçülmüştü.

Doktorlar ise ısıdaki ani değişikliği bağlı olarak nezle ve gribe karşı halkı uyarırken, ?Hava sıcaklığındaki ani düşüşler vucudu olumsuz etkiler. Havaların serinlemesi nedeniyle özellikle geceleri giyime dikkat etmek gerekli'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber