Polisler hastanede "aşiret"le karşılaşınca Özel Harekât'a sığınmış!!!!

Haber Giriş : 16 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Van milletvekili Mustafa Bayram'ın uyuşturucu suçundan gözaltına alınan oğlu Hamit ve şoförü Hüsnü Özbuz'un kaçırıldığı emniyet baskınında yaralanan polislerin, hastanede aşiret üyeleriyle karşılaşınca Özel Harekât'a "sığındığı" öne sürüldü.

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün, başlatılan operasyonla ilgili Ankara'daki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile Van Emniyeti Müdürlüğü'nü resmi yazıyla bilgilendirdiği belirtildi. Van Emniyet Müdürlüğü'nün, Malatya'dan gelen ekibe takviye göndermemesi ve doğrudan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne yönlendirmesi eleştiri konusu oldu.

Nöbetçinin haberi yok
Malatya ekibinin, gözaltındaki kişilerin kimliğini şubenin kapısındaki nöbetçiye söylememesi, Mustafa Bayram'ın içeriye girmesini de kolaylaştırdı. Mustafa Bayram'ın, bir yakınıyla telefonla görüşen oğlunun yerinin belirlenmesi üzerine beş araçla emniyete geldiği, nöbetçinin de öndeki cipten inen eski milletvekili tanıyarak kapıdan geçmesine izin verdiği belirtildi. Ardından da Hamit Bayram'ı gözaltına alan polislerle baskıncılar arasında arbede yaşandığı öğrenildi.

Okyay'ın yeğeni çıktı
Hamit Bayram ve Özbuz'u yakalayan ekibin başındaki Başkomiser Levent Okyay'ın, Abdullah Öcalan'ı yargılayan DGM Hâkimi Turgut Okyay'ın yeğeni olduğu ortaya çıktı. Tabanca kabzasıyla yüzünden yaralanan Okyay 10, diğer memurlar da bir - ikişer günlük iş göremez raporları aldı. Malatya'dan gelen polislerin, tedavileri sırasında Mustafa Bayram'ın adamlarıyla karşılaşınca, korunmak için Van Özel Harekât birimine sığındıkları iddia edildi.

Bayram'ı tanıyamadılar
Adli soruşturmada, Malatya'dan gelen iki polis memurunun, baskını organize eden Mustafa Bayram'ı teşhis etttiği, ancak Van kadrosundaki polislerin "teşhiste başarısız olduğu" belirtildi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber