İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sözleşmeli olarak çalışanların KPSS ile yeniden yerleştirilmesi nasıl olmaktadır?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Temmuz 2007 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda çok sayıda sözleşmeli statü bulunmaktadır. Teşkilat kanunlarına göre sözleşmeli, 4924 sözleşmeli, 4/B'li sözleşmeli bunlardan bir kaçıdır. Ayrıca 4/C'li sözleşmeliler bulunmaktadır. Yine belediyelerde, belediye kanununa istisnaden sözleşmeli istihdamı yapılmaktadır. KİT'lerdeki sözleşmeliler ise 399 sayılı KHK'ya tabidir.

Sözleşmeli olarak çalışanlar, KPSS ile bir yere yerleşmeleri halinde, memurlar gibi bir sınırlamaya tabi değildir. Bilindiği üzere memur olarak çalışanlar istifa etmeleri halinde, (eğer usulüne uygun istifa etmiş ise) 6 ay boyunca hiçbir kamu kurumunda 657 sayılı Kanuna tabi memur statüsünde yeniden istihdam edilememektedir. Sözleşmeliler ise bu sınırlamaya tabi olmadığından, görevlerini bırakarak yeni yerleştikleri görevlerine başlayabilirler.

Örneğin 399'a tabi sözleşmeli olarak çalışan bir kişi, 4/B'li bir kadroya yerleşmeye hak kazandığında, 399'a tabi görevini bırakarak, yeni 4/B'li görevine başlayabilir. Bu örnek diğer statüler için ve memurluğa geçecek sözleşmeliler için de aynen geçerlidir.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber