33 ülkede Türk ekolü

Türkiye Maarif Vakfı'nın yurtdışındaki okul sayısı 268 oldu. 33 ülkede açılan okullarla eğitimde Türk ekolü başlatıldı. Dünyanın dört bir yanındaki okullarda 30 binden fazla öğrenci eğitim alıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Nisan 2019 08:27, Son Güncelleme : 10 Nisan 2019 08:30
33 ülkede Türk ekolü

Türkiye'nin eğitim alanında saygın, güvenilir ve yüksek kalitede uluslararası yüzü olması amacıyla 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kurulan Türkiye Maarif Vakfı (TMV) 33 ülkeye ulaştı. Eğitimde Türk ekolü yaratan vakfın bugün itibariyle toplam 268 okulu bulunuyor. 30 binden fazla öğrencisi olan okullarda "Yabancı Dil Olarak Türk Öğretimi" programı da hayata geçirildi. Türkçe öğretiminin uluslararası dil öğretimi standartlarında sürdürülmesi amacıyla hazırlanan "Yabancı Dil Olarak Türk Öğretimi" programıyla Maarif okullarından mezun olan öğrencilerin iyi derecede Türkçe konuşması hedefleniyor. Okullarda Türkçe zorunlu ders olarak okutuluyor.

15 TEMMUZ RUHU

Maarif Vakfı'nın okulları, aralarında ABD, Venezuela, Tunus, Moritanya, Nijer ve Afganistan'ın da olduğu toplam 33 ülkede faaliyet gösteriyor. Bunun yanı sıra 11 ülkede de toplam 31 yurt bulunuyor. Vakfın en çok okulu 76'yla Pakistan'da yer alıyor. Pakistan'ı 21 okulla Mali takip ediyor. Vakfın Afganistan'da 17, Kamuran'da 14, Gine'de 10, Venezuela'da 7, ABD'de ise 4 eğitim kurumu bulunuyor. Vakfın FETÖ iltisaklı gruplardan devraldığı okulların çoğunda 15 Temmuz ruhu da canlı tutuluyor. Örneğin Tanzanya Zanzibar'da devralınan ortaokul ve liseye 15 Temmuz Şehitler Külliyesi Maarif Okulları Hacı Ayşe Var Koleji adı verildi. Gine'deki okullara ise 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi verildi.

TERÖRÜ EĞİTİM KURUTUR

Geçtiğimiz günlerde vakfın faaliyetlerini değerlendirmek üzere dünyanın dört bir yanındaki direktörlerin katılımıyla "6. Ülke Direktörleri İstişare Toplantısı" gerçekleşti. Toplantıda konuşan Vakıf Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün "Türkiye Maarif Vakfı olarak okul açtığımız pek çok ülkede eğitim kadromuz ve temin ettiğimiz ders araç ve gereçleriyle kaliteli ve nitelikli eğitim hizmeti sunmakta, iyi insanlar yetiştirerek milletimiz ve diğer milletler arasındaki dostluk bağlarını güçlendirerek dünya barışına da hizmet etmekteyiz dedi. Terörle mücadelenin en etkili yolunun eğitim olduğuna vurgu yapan Akgün "Dünyanın bu sese ve nefese ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz. DEAŞ, FETÖ ve PKK gibi insanlığın başına bela olan, gelecek nesilleri zehirleyen terör örgütlerine karşı en iyi mücadele, eğitim yoluyla toplumlarımızdaki iyi insanların sayısını artırmaktır" diye konuştu.

CEYDA KARAASLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber