HSYK Başkan Vekili Acar'ın çete rahatsızlığı: Herkes özel hayatına dikkat etsin

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı'nın ardından HSYK'daki en yetkili isim olan Acar, hâkim ve savcılar hakkındaki iddiaları değerlendirdi

Yargıç ve savcıların atamaları, yükselmeleri ve cezalandırılmaları konusunda yetkili tek organ olan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) Başkan Vekili Mahmut Acar, yargıç ve savcıların isimlerinin karıştığı olaylardan büyük rahatsızlık duyduğunu söyledi. Acar, "Mesleği yıpratmamaya özen gösterilmeli" dedi. Acar, "çete operasyonu" ve ardından hayat kadınlarıyla birlikte görüntülendikleri iddiasıyla isimleri gündeme gelen yargıç ve savcılarla ilgili olarak Milliyet'in sorularını yanıtladı. Acar şunları söyledi:

'Biz delillerle bağlıyız'

"HSYK, önüne gelen meselelerde gerekli disiplin cezalarını mutlaka verir. Ancak unutulmamalı ki, delillerle bağlıyız. Dosya önümüze geldiğinde, yeterli delil varsa gerekli ceza verilir. Son dört yılda 50 yargıç ve savcı meslekten ihraç edilmiş. O kadar çok ihraç, o kadar çok yer değiştirme oldu ki. Bu da gösteriyor ki, HSYK görevini yapıyor.

Elbette, yargıç ve savcıların isimlerinin bu tip olaylarla gündeme gelmesinden dolayı çok rahatsızım. Biz de olayları önce basından görüyoruz. Önceden bilme şansımız yok. İsmi geçenlerin tüm yargıyı temsil ediyormuş gibi gösterilmesinden de rahatsızız. Ancak arkadaşların da buna meydan vermemesi gerekir. Özel hayatlarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Ben isterim ki, yargıyla ilgili olumsuz bir şey olmasın, yazılmasın. Türkiye'nin gözü, yargıç ve savcıların üzerinde. Herkes davranışlarına dikkat etsin."

Acar, Beyoğlu Adliyesi'nde görevli 3 savcı ve 2 yargıç hakkında "bazı pavyonlardan hesap ödemeden ayrıldıkları, Rus hayat kadınlarıyla uygunsuz biçimde görüntülendikleri" iddiasıyla soruşturma başlatılması konusunda da şöyle konuştu:

'CD'ler varmış, biz izlemedik'

"Soruşturma sürüyor. Bazı CD'lerin olduğu söyleniyor. İzlemedik. Ancak önümüze geldiğinde gereği yapılır. 2 savcı arkadaşımızın yerini değiştirdik. Yine İstanbul'da görev yapıyorlar."

İki uyuşturucu çetesine yönelik telefon dinlemelerine eski Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya ile İstanbul'da görevli 3 savcı ve bir yargıcın takılmasına değinen Acar "İstanbul Başsavcılığı'ndan bilgi istedik. Henüz tahkikat devam ediyor. Önümüze geldiğinde kısa sürede sonuca bağlarız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber