Memurlara okullarda ucuz tatil imkanı

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 08:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana'nın Yumurtalık İlçesi'nde sahil yakınında bulunan okullar, pansiyon gibi kiraya veriliyor Uygulama memurlara ucuz tatil, okullara da gelir sağladı. Her sınıfa yaklaşık 8 tatilci düşüyor

ENFLASYON'UN altında ezilen ve ikinci iş yapmak zorunda bırakılan devlet memurlarının tatil yapma ortamları da içler acısı. Adana'nın Yumurtalık İlçesi'nde sahil yakınında bulunan ve memurlara ucuz tatil, okullara da gelir sağlamak amacıyla pansiyon gibi kiraya verilen okullarda yeni sezon başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özkan, ilçe merkezinde bulunan Yumurtalık Çok Programlı Lisesi ile Atatürk İlköğretim Okulu'nun bahçesi ve sınıflarının yaz tatilini deniz kenarında geçirmek isteyen, ancak ekonomik koşulları çok iyi olmayan memurlara geçen yıl olduğu gibi bu yıl da hizmet verdiğini söyledi. Okul pansiyonlarda kalmak isteyen tatilcilerin, beraberlerinde getirdikleri çadırları bahçeye kurarak ya da sınıfları kiralayarak tatillerini yaptıklarını ifade eden Özkan, 15 gün için çadırlara 80 YTL, sınıflara ise 100 YTL ücret ödediklerini kaydetti.

Yemeklerini piknik tüplerde pişiren tatilciler, koşullarının ancak böyle bir yerde tatil yapmalarına izin verdiğini, okul pansiyonda tatil yapmaktan memnun olduklarını söylediler.

15 gün 100 YTL

Bilge Temir (55), 8 tatilciyle bir sınıfta kaldıklarını belirterek, "Vefat eden eşimle yıllardır tatil için Ceyhan'dan Yumurtalık'a gelirdik. Şimdi ben, çocuklarımla birlikte her yıl buraya gelmeye devam ediyorum. Burada durumdan memnunuz. Elektrik, su, duş olanağı var. Deniz yakın, arada sadece bir kara yolu bulunuyor. Müstahdemler temizliği yapıyorlar. Sadece pazar günleri su sorunu oluyor" dedi. İşçi emeklisi Kasım Koç (50) sınıfta 15 gün için 100 YTL ödeyeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber