İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Aksaray Üniversitesi sporun merkezi olacak

Spor ve sağlık alanında ihtisaslaşan Aksaray Üniversitesi, bisiklet, yamaç paraşütü ve okçuluk ile öne çıkmak amacıyla çalışmalar yürütüyor. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, "Burası Türkiye'nin sporla ilgili yatırımların yoğunlaştığı bir şehir olacak" dedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Nisan 2019 09:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Aksaray Üniversitesi sporun merkezi olacak

Aksaray Üniversitesi spor ve sağlık alanında ihtisaslaşacak. Üniversitenin ihtisaslaşma serüvenini Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin Yeni Şafak'a anlattı. Üniversitelerinin spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma sürecini anlatan Şahin, "Spor ve sağlık alanlarında güçlü şekilde öne çıkacağız. Ulus ve uluslararası düzeyde başarılı sporcumuz var. Türkiye'nin en çok milli sporcu yetiştiren üniversitelerden birisiyiz" dedi.

ŞEHRE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Spor ve sağlık alanında ihtisaslaşmanın tamamlanmasıyla üniversitenin bir üst lige çıkacağını belirten Şahin, "Bölgenin ve şehrin refahına, sosyo-ekonomisine uzun vadede katkı sağlayacağız. Bu şehrin istihdamına olumlu etki edileceğiz" diye konuştu.

OK ÜRETİM MERKEZİ OLACAK

Okçuluk alanında öne çıkan üniversitelerden olduklarını belirten Şahin, "Okçuluk malzemeleri büyük ölçüde yurtdışından ithal ediyoruz. Öyle bir AR-GE yapacağız ki; üreteceğimiz ok en iyisi ve en farklısı olacak. Bunu geliştirdikten sonra bunu bölge halkına anlatacağız ve Aksaray ok üretim merkezi olacak. İhtisaslaşmanın bir ayağı üniversite, bir ayağı da şehrin tamamı" şeklinde konuştu.

BİSİKLET DENİLİNCE AKLA AKSARAY GELECEK

"Aksaray, bisiklet şehri olabilir" diyen Şahin, "Bisiklet denilince akla Aksaray gelecek. Üniversitede akıllı bisiklet sistemini kurduk. 7 bine aşkın öğrenci aktif bisiklet kullanıcısı. Türkiye'de tek veledrom Aksaray Üniversite içerisinde. Bisiklet yatırımlarının yoğunlaştığı şehir haline gelecek Aksaray'dan başlayıp, dalga dalga Türkiye'ye bu sporun yaygınlaştıracağız. Buraya binlerce öğrenciyi çağırdığınızda ekonomi oluşacak. Aksaray bisiklet turizminde marka olacak" ifadelerini kullandı.

Aksaray'daki Hasan Dağı'nın dünyada yamaç paraşütü hava şartlarının en uygun 4'üncü dağ olduğunun altını çizen Şahin, şu açıklamayı yaptı; "Kimse bunu bilmiyor. Oradaki hava akımı yamaç paraşütü yapanların daha yükselebilir. Bu sene iki yarış yapılacak. Rusya kendi ülkesinde yamaç paraşütüne uygun dağ olmadığı için yarışlarını burada yapacak. Rus sporcular Aksaray'a gelecek. Dünya şampiyonası ilgili orta karar sayılacak yarışma yapılacak. Yamaç paraşütünün yoğunlaştığı ve paraşüt malzemelerinin üretileceği bir Aksaray olacak."

Yasemin Asan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber