En çok Garanti'nin kredi kartı şikayet ediliyor

Haber Giriş : 17 Temmuz 2007 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciler Birliği tarafından hazırlanan 2007 Yılı İlk Altı Aylık Hak İhlalleri Raporu'na göre tüketici en fazla kredi kartı ücretlerinden şikayetçi oldu. Kredi kartı ücretlerinde 1635 başvuru olurken, Garanti Bankası en fazla şikayet edilen banka oldu.

Tüketiciler Birliği, 2007 Yılı İlk Altı Aylık Hak İhlalleri Raporu açıklandı. Hazırlanan rapora göre, yılın ilk altı ayında toplam 5 bin 481 başvuru yapıldı. Kredi kartı ücretlerinde 1635 başvuru olurken, Garanti Bankası en fazla şikayet edilen banka oldu. 635 başvuru ile birinci sırada yer alan Garanti Bankası'nı, Akbank, Yapı Kredi ve Finans Bank izledi.

En çok başvuru yapan iller arasında İstanbul, Konya, Kütahya, Adana, İzmir ve Antalya yer aldı. Ayrıca, Japonya ve KKTC'den de şikayet gelmesi dikkat çekti. Şikayetlerin, yüzde 29.83'ü kredi kartı aidat ücretlerinden, yüzde 24.78'i ayıplı hizmet, yüzde 16.44'ü ayıplı mal, yüzde 10.76'sı bilgi talebi, yüzde 6.13'ü servis hizmetleri, yüzde 5.46'sı ise kapıdan satışlarından oluştu. Tüketiciler en fazla banka hizmetlerinden şikayetçi olurlarken, bankaları iletişim ve dayanıklı tüketim malları takip etti.

KAPIDAN SATIŞLARDA ŞİKAYET ORANI DÜŞTÜ

Satış sonrası hizmetlerde dikkat çekici bir artış yaşandığının altı çizilen raporda, bu durumun firmaların, satış sonrasındaki organizasyonlarına gereken önemi vermemelerinden ve Türkiye'de hala ?sadık müşteri? kavramının firmalarca benimsenmemesinden kaynaklandığı vurgulandı. Geçmiş dönemlerde tüketicilerden en çok şikayeti alan kapıdan satışta da gözle görülür bir düşüş yaşandı. Bunun nedeni olarak da kapıdan satışlarda sağlıklı ürün ve hizmetlerin satılması gösterildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber